Istanbulspor, 14 hafta sonra 2 basamak birden yükseldiBozhan Memis- Haftayi Sivasspor galibiyetiyle kapatan sari-siyahlilar, 2 sira birden yükselerek 16. basamakta kendisine yer buldu - Istanbulspor'un bu sezon attigi 26 golün yüzde 38'i, 10 kez rakip fileleri havalandiran Ethemi'den geldi

Istanbulspor, 14 hafta sonra 2 basamak birden yükseldiBozhan Memis- Haftayi Sivasspor galibiyetiyle kapatan sari-siyahlilar, 2 sira birden yükselerek 16. basamakta kendisine yer buldu 
- Istanbulspor'un bu sezon attigi 26 golün yüzde 38'i, 10 kez rakip fileleri havalandiran Ethemi'den geldi

ISTANBUL (AA) - BOZHAN MEMIS - Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasinda Demir Grup Sivasspor'u 3-0 yenerek puanini 24 yapan Istanbulspor, 14 hafta aradan sonra 2 basamak birden yükselme basarisi gösterdi.

Esenyurt Necmi Kadioglu Stadi'nda agirladigi Sivasspor karsisinda 3 puani alan taraf olan sari-siyahlilar, son 3 maçini da kazanarak yükselise geçti. 24. hafta sonunda 21 puanla 18. sirada bulunan Istanbulspor, 25. hafta sonunda ise 16. sirada kendisine yer buldu.

Sezonun ilk yarisinda çiktigi 18 maçta 4 galibiyet ve 3 beraberlik alarak 15 puan toplayan Istanbulspor, ikinci yarida oynadigi 5 maçta 3 galibiyet ve 2 maglubiyet alarak puanini 24'e yükseltti.


- 14 hafta sonra 2 rakibini geride birakti

Bu sezon Süper Lig'in ilk 3 haftasini 18. sirada tamamlayan ve 9. haftada 13. siraya kadar yükselen Istanbulspor, daha sonra düsüs yasayarak 10. haftada 15. siraya, 11. haftada da 18. siraya geriledi.

Ligde 11 ile 16. haftalar arasinda 18. sirada yer alan sari-siyahli takim, ligin 17 ve 18. haftalarini ise son sirada tamamladi. Ilk yarinin son maçinda bir sira üzerinde bulunan HangiKredi Ümraniyespor'u deplasmanda yenen Fatih Tekke'nin ögrencileri, bir basamak yükseldi. 19. haftadan 24. hafta karsilasmalarina dek 18. sirada yer alan Istanbulspor, Demir Grup Sivasspor galibiyetiyle 2 basamak birden çikarak ligde 14 hafta sonra 2 rakibini geçmeyi basardi.

Gaziantep FK ve Hatayspor'un bu sezon ligden düsmeyecek olmasi sebebiyle Istanbulspor, mevcut puan durumunda 1 maçi da eksik olmasina karsin Bitexen Giresunspor ve HangiKredi Ümraniyespor'u geride birakmis durumda.


- MKE Ankaragücü ve Kasimpasa'ya karsi avantajli

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Gaziantep FK ve Hatayspor'un sezonun kalaninda lige devam etmeyecek olmasi sebebiyle Istanbulspor, bu 2 rakibiyle oynamasi planlanan karsilasmalardan 6 puan alacak.

Sari-siyahli ekibin 1 puan üzerinden bulunan rakiplerinden Kasimpasa ve MKE Ankaragücü, sezonun kalaninda 1'er maçtan hükmen 3 puanla ayrilacak. Kasimpasa, yasanan depremden 1 gün önce Hatayspor'a deplasmanda 1-0 maglup olurken, MKE Ankaragücü de 21. hafta mücadelesinde sahasinda Gaziantep FK'ye 2-0 kaybetmisti.

Takimlarin hükmen kazanacagi mücadeleler puan durumuna eklendiginde, Istanbulspor bu 2 rakibine göre 3 puan avantaj saglayacak.


- Gollerin yüzde 38'ini Ethemi atti

Istanbulspor'un Kuzey Makedonyali futbolcusu Valon Ethemi, takiminin bu sezon gol yükünü çeken isim oldu.

Sari-siyahli takim bu sezon ligde 26 kez gol sevinci yasarken, bu gollerin 10'u Ethemi'den geldi. 25 yasindaki futbolcu 3 kez de takim arkadaslarini golle bulusturdu. Ethemi geride kalan 25 haftalik periyotta, takiminin kaydettigi gollerin yüzde 38'ine imzasini atti.

Ethemi'nin ardindan Istanbulspor'da en çok gol kaydeden isim Jetmir Topalli oldu. Ligde 4 gol bulan Kosovali oyuncu, Ziraat Türkiye Kupasi'nda da 2 kez gol sevinci yasarken, bu sezon rakip filelere 6 gol gönderdi. 25 yasindaki futbolcu, ayrica Bitexen Giresunspor ve HangiKredi Ümraniyespor maçlarinda Ethemi'nin attigi gollerin hazirlayicisi oldu.


- Yeni transferler isiniyor

Istanbulspor devre arasinda kadrosuna önemli takviyeler yapti ve teknik direktör Fatih Tekke, bu futbolculari takima monte etmeye basladi.

Ara transfer döneminde alinan isimlerden Jason Lokilo, Emeka Eze ve Mahamadou Ba, teknik direktör Fatih Tekke'nin en çok sans verdigi isimlerden. Ayrica Florian Loshaj, Valmir Veliu, Onur Ergün ve Simon Deli de Istanbulspor'un önümüzdeki haftalarda beklentisinin yüksek oldugu isimler.

Lokilo, Istanbulspor formasiyla 4 lig maçinda forma giyerken, bu mücadelelerde 1 gol atti ve 1 kez de takim arkadaslarini golle bulusturdu. Belçikali oyuncu, sari-siyahli takimda ilk golünü dün oynanan Demir Grup Sivasspor mücadelesinde kaydetti.