Vodafone Türkiye, 2022-23 mali yil sonuçlarini açikladiAbdulselam Durdak-Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi Engin Aksoy: -"2022-23 mali yilinda toplam 4 milyar TL yatirim yaparak Türkiye ekonomisine ve dijitallesmeye katkida bulunduk. Yeni nesil baglanti ve dijital servisler sirketi olma yolunda emin adimlarla ilerliyoruz"

Vodafone Türkiye, 2022-23 mali yil sonuçlarini açikladiAbdulselam Durdak-Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi Engin Aksoy:
-"2022-23 mali yilinda toplam 4 milyar TL yatirim yaparak Türkiye ekonomisine ve dijitallesmeye katkida bulunduk. Yeni nesil baglanti ve dijital servisler sirketi olma yolunda emin adimlarla ilerliyoruz"

ISTANBUL (AA) - Vodafone Türkiye, 31 Mart 2023 sonu itibariyla son bir yilda 4 milyar TL yatirim yaparken, 2022-23 mali yili servis gelirlerini geçen yila göre yüzde 47,6 artisla 25,5 milyar TL’ye çikardi.

Vodafone Türkiye, Nisan 2022-Mart 2023 arasi dönemi kapsayan mali yil sonuçlarini açikladi. Konuya iliskin yapilan yazili açiklamaya göre, 31 Mart 2023 sonu itibariyla son bir yilda 4 milyar TL yatirim yapan Vodafone Türkiye, 2022-23 mali yili servis gelirlerini geçen yila göre 47,6 artisla 25,5 milyar TL’ye çikardi.

Vodafone Türkiye'nin mobil müsteri sayisi 2022-2023 mali yil sonu itibariyla 24,8 milyona ulasirken, M2M (makinelerarasi iletisim) dahil toplam mobil abone sayisi 28,3 milyon oldu. Sirketin faturali abone sayisi son bir yilda yaklasik 1,6 milyon artisla 18,4 milyona çikarken, toplam bazinin yüzde 74,3’ünü faturali aboneler olusturdu. Vodafone Türkiye’nin sabit genis bantta büyümesi de devam etti. Sirket, bu mali yilda bir önceki yila kiyasla 32 bin sabit genis bant müsterisi kazanarak yaklasik 1,4 milyon müsteriye ulasti.

-"Dijital müsteri" sayisi 17,7 milyon oldu

Açiklamaya göre, müsterilerine en iyi dijital deneyimi yasatma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Vodafone’un, Vodafone Yanimda ve Online Self Servis gibi dijital kanallarini kullanan aylik aktif müsteri sayisi 17,7 milyona ulasti. Vodafone’un dijital kanallarini kullanan müsterilerin aylik toplam etkilesimi ise 300 milyon oldu.

Vodafone Türkiye müsterilerinin toplam mobil data kullanimi 2022-23 mali yilinda geçen yila kiyasla yüzde 25 artisla 4 bin 81 petabyte'a yükseldi.

Vodafone Türkiye, söz dönemde dijital servis sirketi olma yolunda da önemli gelisme kaydetti. Sirketin Vodafone Yanimda mobil uygulamasi üzerinden hayata geçirdigi Her Sey Yanimda online alisveris platformunda Market Yanimda satislari dahil toplam satislar 605 milyonu geçerken, platformun ziyaret edilme sayisi 106 milyona yaklasti. Vodafone’un yeni nesil mobil finans çözümü Vodafone Pay’in ürünlerini kullanan toplam kullanici sayisi ise 4,5 milyona ulasti. Sirketin 1.000’e yakin farkli islem yapabilen kisisel dijital asistani TOBi’nin aylik tekil kullanici sayisi 7,6 milyona, aylik sohbet sayisi ise 28 milyona yükseldi.

-"Yatirimlarimiza devam edecegiz"

Açiklamada konuya iliskin degerlendirmesine yer verilen Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Engin Aksoy, sunlari kaydetti:

"Vodafone olarak, Türkiye pazarinda 17 yili geride biraktik. Bu süreçte, Türkiye’nin en büyük uluslararasi dogrudan yatirimlarindan biri olarak, ülkemizin büyümekte olan telekom pazarindaki yerimizi aldik. 2022-23 mali yilinda toplam 4 milyar TL yatirim yaparak Türkiye ekonomisine ve dijitallesmeye katkida bulunduk. Yeni nesil baglanti ve dijital servisler sirketi olma yolunda emin adimlarla ilerliyoruz. Makroekonomik kosullarin etkisiyle yüksek artis gösteren maliyetlerimize ragmen hedeflerimize paralel olarak büyümemizi sürdürecegimize ve daha da güçlenerek yolumuza devam edecegimize inaniyoruz.

Diger yandan, amaç odakli vizyonumuz dogrultusunda çevre ve toplum üzerinde yarattigimiz etkiye de önem veriyor ve faaliyetlerimizi çevresel, sosyal, yönetisim kriterlerine uygun olarak sürdürüyoruz. Ülkemizin ve sektörümüzün gelecegine duydugumuz güvenle yatirimlarimiza devam edecegiz."