Uluslararasi Savcilar Birligi'nin 1. Avrupa Bölgesel Konferansi yarin Istanbul'da baslayacakIsmet Karakas

Uluslararasi Savcilar Birligi'nin 1. Avrupa Bölgesel Konferansi yarin Istanbul'da baslayacakIsmet Karakas

ANKARA (AA) - Yargitay Cumhuriyet Bassavciligi ve Uluslararasi Savcilar Birligi'nin (IAP) isbirligiyle düzenlenecek 1. Avrupa Bölgesel Konferansi, yarin Istanbul'da baslayacak.

Yargitay Cumhuriyet Bassavciligindan yapilan açiklamada, IAP çatisi altinda, Yargitay Cumhuriyet Bassavciliginin ev sahipliginde 3-5 Mayis'ta Istanbul'da "Dijitallesme Çaginda Etkin Sorusturma" konulu 1. Avrupa Bölgesel Konferansi'nin düzenlenecegi bildirildi.

Dünya genelinde savcilar için ilk ve tek uluslararasi organizasyon olan IAP'a, Yargitay Cumhuriyet Bassavciligi 2014'ten bu yana kurumsal üye oldugu ifade edilen açiklamada, konferansin, Cumhuriyet'in 100. kurulus yil dönümünü olan 2023'te Türkiye'de düzenlenmesinin tarihi önemi vurgulandi. ???????Bassavciligin açiklamasinda, sunlar kaydedildi:

"Almanya, Avusturya, Belçika, Estonya, Hollanda, Ingiltere, ABD, Italya, Isviçre, Azerbaycan ve Türkiye'den alaninda uzman konusmacilarin yer aldigi, 32 ülkeden bassavci, bassavcivekili ve kidemli savcilarin katilim saglayacagi bu konferans üç oturumdan olusmaktadir. Dijitallesmenin Ceza Muhakemesindeki Yeri ve Etkileri, Dijitallesme Çaginda Ekonomik Suçlarla Mücadele ve Ceza Muhakemesinde Yapay Zeka konularinin ele alinacagi konferansta, ülkelerin bilgi ve deneyimleri paylasilacak, dijital ortamda islenen suçlarda etkin bir sorusturma yürütülebilmesi için uygulamada karsilasilan güçlükler, gerekli yasal düzenlemeler ve çözüm önerileri tartisilip degerlendirmeye konu edilecektir."