Tunus’ta muhalefetin çati olusumu Ulusal Kurtulus Cephesi'ne “Gannusi” yasagiMehmet Akif Turan- Cephe üyelerinin merkez binasina girisi ve dün gözaltina alinan Nahda Hareketi lideri Rasid el-Gannusi’ye iliskin açiklama yapmalari engellendi

Tunus’ta muhalefetin çati olusumu Ulusal Kurtulus Cephesi'ne “Gannusi” yasagiMehmet Akif Turan- Cephe üyelerinin merkez binasina girisi ve dün gözaltina alinan Nahda Hareketi lideri Rasid el-Gannusi’ye iliskin açiklama yapmalari engellendi

TUNUS (AA) - Tunus’taki muhalefetin çati olusumu Ulusal Kurtulus Cephesi'nden Emek ve Basari Partisi lideri Abdullatif el-Mekki, cephenin faaliyet gösterdigi binaya girislerinin ve Nahda Hareketi lideri Rasid el-Gannusi’nin gözaltina alinmasina iliskin açiklama yapmak istemelerinin güvenlik güçleri tarafindan engellendigini söyledi.

Eski Saglik Bakanlarindan Mekki, konuya iliskin AA muhabirine açiklama yapti.

Mekki, "Ulusal Kurtulus Cephesi, 31 Mayis 2022’de Tunus’un Kalbi Partisi, Onur Koaalisyonu, Nahda Hareketi, Darbeye Karsi Vatandaslar Girisimi, Emek ve Basari Partisi ile Tunus Irade Partisinin destegiyle, darbeye karsi durmak için olusturulan bir girisim. Nahda Hareketi lideri Rasid el-Gannusi’nin dün gözaltina alinmasinin ardindan bu olayi degerlendirmek üzere sabah saatlerinde basin toplantisi yapmak istedik. Fakat güvenlik güçleri cephe merkezine girmemize izin vermediler." dedi.

Merkezlerinin önünde yogun güvenlik önlemleri alinmasina anlam veremediklerini belirten Mekki, Içisleri Bakanliginin Nahda Hareketi ve Ulusal Kurtulus Cephesi üyelerinin bir araya gelmesini önlemek için olaganüstü hal yasasina dayanarak bu yönde bir karar alindiginin kendilerine iletildigini açikladi.

Mekki, Gannusi ile Nahda Hareketi ileri gelenlerinden Muhammed el-Kumani ve Hasan Bilkasim’in da gözaltina alindigini kaydetti.

- Gannusi dün iftar vaktinde gözaltina alinmisti

Nahda Hareketi lideri ve eski Meclis Baskani Rasid el-Gannusi'nin güvenlik güçleri tarafindan evine baskin düzenlenmesinin ardindan dün iftar saatinde gözaltina alinmisti.

Gannusi’nin gözaltina alinmasi üzerine Nahda Hareketinden yapilan yazili açiklamada, "muhalif siyasilerin haklari ve özgürlüklerine yönelik ihlaller ve baskici uygulamalara karsi tek bir saf halinde durulmasi" için muhalefete çagrida bulunulmustu.

Gannusi'nin gözaltina alinmasinin "oldukça tehlikeli bir gelisme" nitelemesiyle kinandigi açiklamada, Nahda liderinin derhal serbest birakilmasi istenmisti.

Öte yandan yerel medyadaki haberlerde, "Ulusal Kurtulus Cephesi liderleriyle yaptigi bir konusmanin video kaydinin sizdirilmasi üzerine Gannusi’nin gözaltina alindigi" iddia edilmisti.

Gannusi'nin gözaltina alinmasina iliskin resmi makamlardan henüz açiklama yapilmadi.