Taliban yönetimi, Pakistan'in yasa disi Afganlari sinir disi etme kararini gözden geçirmesini istediBilal Güler

Taliban yönetimi, Pakistan'in yasa disi Afganlari sinir disi etme kararini gözden geçirmesini istediBilal Güler

KABIL (AA) - Taliban yönetimi, Pakistan'da yasa disi yasayan Afganlarin sinir disi edilme kararina karsi çikarak, Pakistan hükümetinden söz konusu politikasini gözden geçirmesini istedi.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, X sosyal medya platformunda konuyla ilgili açiklamada bulundu.

Mücahid, "kabul edilemez" olarak tanimladigi bu karari, Pakistan'in gözden geçirmesi gerektigini belirtti.

Afgan mültecilerin Pakistan'in güvenlik sorunlariyla ilgisinin bulunmadigini kaydeden Mücahid, Afganlarin Pakistan'dan gönüllü olarak ayrildiklari sürece Pakistan'in hosgörülü davranmasi gerektigini ifade etti.

- Pakistan'dan 1 Kasim'a kadar süre

Pakistan'daki geçici hükümetin Içisleri Bakani Sarfaraz Bugti, ülkede yasa disi yasayan yabancilarin, Pakistan'i gönüllü terk etmeleri için 1 Kasim'a kadar süre verdiklerini, 1 Kasim'dan sonra ise bu kapsama giren tüm yabancilarin sinir disi edilecegini duyurmustu.

Pakistan halkinin güvenliginin öncelikleri oldugunu dile getiren Bugti, ocak ayindan bu yana ülke genelinde 24 intihar saldirisi düzenlendigini, saldirganlar arasinda Afganistan vatandaslarinin da bulundugunu kaydetmisti.

Bugti, Pakistan'da 1,73 milyon Afganistan vatandasinin yasal belgeleri olmadan yasadigini ve ülkede 4,4 milyon Afgan'in bulundugunu kaydetmisti.