TEKNOFEST'te üçüncü olan araci tasarlayan Antalya'daki ögrenciler, gelecek yil birincilik hedefliyorServet Tümer

TEKNOFEST'te üçüncü olan araci tasarlayan Antalya'daki ögrenciler, gelecek yil birincilik hedefliyorServet Tümer

ANTALYA (AA) - TEKNOFEST kapsamindaki Liseler Arasi Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarislari'nda tasarladiklari araçla Türkiye üçüncüsü olan Antalya'daki 8 lise ögrencisi, gelecek yil birinciligi hedefliyor.

Serik Orhan Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Kiliç, proje sahibi 2 danisman ögretmen ve 8 ögrenci, Kaymakam Cemal Sahin'i ziyaret etti.

Kaymakam Sahin, ögretmen ve ögrencileri, gurur verici bir projeye imza attiklarini için tebrik etti.

Okul Müdürü Kiliç da 3 yildir yarismaya katildiklarini, ilk 2 yil finallere kalarak "Tanitim ve Yayginlastirma" ödülü aldiklarini söyledi.

Bu yil ise üçüncü olmayi basardiklarini aktaran Kiliç, "Bu yilki yarislara toplam 300'ün üzerinde araç müracaat etti. Bunlarin içerisinden 49 tanesi finaller için Gebze'ye çagirildi. Yapilan teknik kontroller sonucunda 27 araç ve takim teknik kontrolleri geçme basarisi gösterdi. Bence teknik kontrolleri geçen bütün ekipler birincidir. Ögrencilerimiz bu yil bunu üçüncü olarak taçlandirdilar." diye konustu.

Üreten bir okul olduklarini dile getiren Kiliç, gelecek yillarda ise birincilik hedeflediklerini kaydetti.

Danisman ögretmen Mehmet Efe de aracin elektronik diferansiyelini, kontrol sistemini, kilometre ve batarya paketlemesini, dis kaporta aksamini ve bütün isçilikleri ögrencilerle yaptiklarini söyledi.

Çok gururlu olduklarini belirten Efe, bu basarinin kendilerini daha fazla tesvik ettigini ifade etti.

Takim kaptani Baran Burunsuz da 6 ayda araci tasarladiklarini, çok yorulduklarini ama emeklerinin karsiligini aldiklarini dile getirdi. Burunsuz, aracinin herkes tarafindan begenilmesinin kendilerini çok mutlu ettigini kaydetti.

Aracin sürücüsü Dogukan Enes Kir ise gelecek yil takim olarak daha iyisini yapacaklarini söyledi.