Üsküdar Amerikan Lisesi futbol takimindan bir oyuncunun irkçi hareketine sorusturma Zeynep Rakipoglu

Üsküdar Amerikan Lisesi futbol takimindan bir oyuncunun irkçi hareketine sorusturma Zeynep Rakipoglu

ISTANBUL (AA) - Istanbul Il Milli Egitim Müdürlügü, Üsküdar Amerikan Lisesi futbol takimindan bir oyuncunun, Ulus Özel Musevi Lisesi ile yapilan futbol maçinda irkçi harekette bulunmasina iliskin sorusturma baslatti.

Üsküdar Amerikan Lisesi futbol takimindan bir ögrencinin, Ulus Özel Musevi Lisesi ile oynanan futbol turnuvasi müsabakasinda attiklari gol sonrasi sevincini "Hitler selami" vererek göstermesi üzerine Il Milli Egitim Müdürlügü harekete geçti.

Il Milli Egitim Müdürlügü, konuya iliskin sorusturma baslatirken, müfettislerin olayi inceledigi ögrenildi.

Üsküdar Amerikan Lisesi'nin Instagram hesabindan olaya iliskin 15 Mart'ta yapilan açiklamada, "1876 yilindan bu yana nesiller yetistiren Üsküdar Amerikan Lisesi olarak, Ulus Özel Musevi Lisesi ile gerçeklestirilen bir futbol maçinda, bir oyuncumuzun yapmis oldugu yanlis hareketten dolayi derin üzüntü içindeyiz. Kurum ve egitim felsefemiz geregi her türlü ayrimciligin karsisinda durdugumuzu önemle vurgulamak isteriz. Ulus Özel Musevi Lisesi okul yetkilileri ile ivedilikle görüsüp üzüntülerimizi iletmis ve gerekli sorusturmayi baslatmis bulunmaktayiz. Konunun hassasiyet ve önemle tarafimizdan takip edilecegi tüm kamuoyuna saygiyla duyurulur." ifadelerine yer verilmisti.