Stellantis'ten güvenlige yeni yatirimAbdulselam Durdak- Stellantis Bas Yazilim Sorumlusu Yves Bonnefont: - "V2X dijital uyariyi, baglantili müsterilerimiz için standart bir güvenlik özelligi haline getiren ilk global otomobil üreticisi olmaktan gurur duyuyoruz"

Stellantis'ten güvenlige yeni yatirimAbdulselam Durdak- Stellantis Bas Yazilim Sorumlusu Yves Bonnefont:
- "V2X dijital uyariyi, baglantili müsterilerimiz için standart bir güvenlik özelligi haline getiren ilk global otomobil üreticisi olmaktan gurur duyuyoruz"

ISTANBUL (AA) - Stellantis Bas Yazilim Sorumlusu Yves Bonnefont, "V2X (araçtan-her seye) dijital uyariyi, baglantili müsterilerimiz için standart bir güvenlik özelligi haline getiren ilk global otomobil üreticisi olmaktan gurur duyuyoruz. Ayrica sürekli olarak yeteneklerini gelistirmeye de çalisiyoruz." ifadelerini kullandi.

Stellantis açiklamasina göre, Amerika Birlesik Devletleri ve Kanada'da yollarda 1,8 milyondan fazla Chrysler, Dodge, Ram ve Jeep marka araç, Uconnect baglantili araç platformunun Acil Araç Uyari Sistemi (EVAS) özelligi ile sürücüleri yakinlarda bir itfaiye araci, ambulans veya karayolu tehlikesi hakkinda araç içi bildirimle uyariyor.

2018 model yili ve daha yeni araç sürücülerini, çevrelerindeki ortamdan güvenli bir sekilde haberdar eden ve Uconnect'in standart bir özelligi olan EVAS, çalisanlarin yenilikçi fikirlerini besleyen ve ödüllendiren "Stellantis Star*Up" programindan ortaya çikti.

Açiklamada konuya iliskin degerlendirmesine yer verilen Stellantis Bas Yazilim Sorumlusu Bonnefont, "EVAS'in Kuzey Amerika'da yaygin olarak kullanilmasi, Stellantis olarak ulasimi müsterilerimiz için daha güvenli hale getirmek üzere V2X baglantisi ve araç içi teknolojinin gücünden yararlanma gücümüzü gösteriyor." ifadesini kullandi.

Bonnefont ayrica, "Satis yaptigimiz pazarlarda her biri benzersiz müsterilerimize özen göstermek, bir mobilite teknolojisi sirketine dönüsümümüzün temelini olusturuyor. V2X dijital uyariyi, baglantili müsterilerimiz için standart bir güvenlik özelligi haline getiren ilk global otomobil üreticisi olmaktan gurur duyuyoruz. Ayrica sürekli olarak yeteneklerini gelistirmeye de çalisiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Stellantis Global Yazilim Is Yönetimi Baskani Mamatha Chamarthi de sunlari kaydetti:

"Bugün sundugumuz teknoloji, gelecekteki araç yenilikleri için zemin hazirlamaya yardimci oluyor. Her sey, güvenligin standart olmasi gerekliligi ile basliyor. Araç kullanicisi baglandiginda, kayit yaptiginda ve abone oldugunda, talep üzerine kolaylik saglayan özellikler sunmak üzere buradan büyüyor. Bu yazilim becerileri, ikonik markalarimizla gelismis ve nitelikli bir müsteri deneyimi sagliyor."

Açiklamada aktarilanlara göre, EVAS uyarilari, Kuzey Amerika'daki binlerce kamu ve özel karayolu filosu tarafindan kullanilan, V2X ve dijital uyari çözümü olan HAAS Alert'in Safety Cloud platformuna dayaniyor.

Safety Cloud, acil durum araçlarina ek olarak, çekiciler, yolda kalan araçlari, yol çalismasi bölgeleri ve yönlendirme tabelalari, otoyol giseleri ve yoldaki diger baglantili varlik ve ekipmanlardan bildirimler aliyor ve iletiyor.

EVAS temeline dayanan Stellantis, Emergency Safety Solutions Inc. is birligi ve Gelismis Tehlike Konum Protokolü (H.E.L.P.) ile V2X aktif sürücü güvenligi bildirimlerinde bir sonraki adimi degerlendiriyor. H.E.L.P., yolda kalan bir araca yaklasan sürücüleri uyariyor.

- Gelecekteki özelliklerin temeli

Uconnect uygulamasi üzerinden EVAS uyarilari, SOS çagrilari ve araç durumu raporlari, Stellantis müsterilerinin hayatini kolaylastirmak için araçtan alinan verileri kullaniyor. Araç kullanicisi, çalinti araç takibi, sanal sürücü yardimi ve hücresel tabanli uzaktan çalistirma gibi islevleri içeren SiriusXM Guardian aboneligi ile daha fazla deger elde ediyor.

V2X çözümlerinin ve baglantili araç sistemlerinin kullanilmasi dahil olmak üzere, araç güvenligini artiran ve sürücüleri bilgilendiren ileri teknoloji gelistirmek, Stellantis'in Dare Forward 2030 stratejik planindaki taahhüdünün önemli bir unsuru. Plan, tüm Stellantis operasyonlarinda ürün ve hizmetlerde müsteri memnuniyetinde 1 numara olmak üzere gelismis mobilite teknolojisi sunmayi hedefliyor.

Stellantis, 2024'ten itibaren 4 BEV odakli STLA araç platformunda, genis bir sekilde devreye alinacak olan, tamamen yeni üç teknoloji platformu olan STLA Brain, STLA SmartCockpit ve STLA AutoDrive'i gelistiriyor.

Stellantis yazilim stratejisi, 10 yilin sonuna kadar yaklasik 20 milyar avro yillik ek gelir elde etmeyi hedefliyor. Marka, bu hedefi ise 2025'e kadar elektrikliye geçis ve yazilima 30 milyar avrodan fazla yatirim plani ile destekliyor.