"Sakin sehir" ünvaninin Sarköy'ün turizm potansiyelini artirmasi bekleniyorMesut Karaduman

"Sakin sehir" ünvaninin Sarköy'ün turizm potansiyelini artirmasi bekleniyorMesut Karaduman

TEKIRDAG (AA) - Dogal güzellikleri, mavi bayrakli plajlari ve yamaç parasütü pistleriyle ziyaretçilerini agirlayan Tekirdag'in Sarköy ilçesine, "sakin sehir" ünvani almasiyla ilginin daha da artmasi bekleniyor.

Marmara Denizi kiyisindaki Sarköy, her yil tatilcileri mavi ve yesille bulusturuyor. Ilçe, ziyaretçilerine temiz bir çevrede dogayla iç içe tatil firsati sunuyor.

Sarköy Belediye Baskani Alpay Var, AA muhabirine, ilçenin "sakin sehir" ünvani almasinin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Ilçeyi uluslararasi platformda tanitacak ve gelistirecek olan "sakin sehir" agina 73 kriterin degerlendirilmesinden sonra kabul edildiklerini belirten Var, sunlari kaydetti:

"Türkiye'de 'sakin sehir' ünvani olan 23. üye olduk. 'Sakin sehir' ünvanini almak için birçok kriterin tamamlanmasi gerekiyor. Sakin sehir felsefesiyle insan ve doga bir bütün olarak görülerek kentsel isleyis buna uygun biçimde dizayn ediliyor. Bu sebeple hava ve su temizligi, kentsel kati atiklarin ayristirilarak depolanmasi, insanlarin birbirleriyle iletisim kurabilecekleri, sosyallesebilecekleri alanlarin yaratilmasi amaçlaniyor. Sürdürülebilir anlayisla el sanatlarina, dogasina, gelenek ve göreneklerine sahip çikilmasi, ayni zamanda yenilenebilir enerji kaynaklarinin kullanilmasi, teknolojinin kolayliklarindan da yararlanilmasi gibi kriterlere sahip olunmasi gerekiyor."

Var, "sakin sehir" ünvaninin ilçenin gelisimine ve tanitimina büyük katki saglayacagini , Tekirdag'in kültürel degerlerini, dogal güzelliklerini ve kendine özgü tatlarini tüm dünyaya duyuracak çalismalar yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Il Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacioglu da Trakya'da Vize ilçesinin ardindan Sarköy'ün de "sakin sehir" ünvani aldigini söyledi.

"Sakin sehir" ünvaninin ilçenin turizm potansiyelini artirmasini beklediklerini belirten Hacioglu, "Degisen ve gelisen turizm sisteminde ilçenin dogasinin, çevresinin, altyapisinin ve gastronominin korunarak turizme yansimasi çok iyi olacaktir. Artik dünyada tatilciler bu tip özellikleri gözetiyorlar. Sarköy de harika denizi, ormani, önemli tarim ürünleri ve gastronomiye altyapi olusturmasiyla tatilcilerin dikkatini çekecektir." diye konustu.

Hacioglu, Sarköy'ün bu ünvanla sadece yazlikçilarin degil, daha fazla yerli ve yabanci turistin ilgi odagi haline gelecegini dile getirdi.