Papa Franciscus'un karin duvarina protez yerlestirilecek Baris Seçkin

Papa Franciscus'un karin duvarina protez yerlestirilecek Baris Seçkin

VATIKAN (AA) - Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Baskani Papa Franciscus'un, karin duvariyla alakali bir operasyon geçirecegi bildirildi.

Vatikan'dan yapilan yazili açiklamada, çarsamba günleri Aziz Petrus Meydani'nda genel kabul oturumunu yapan Papa'nin, bugünkü oturumun ardindan Gemelli Hastanesine gidecegi belirtildi.

Papa'ya burada ögleden sonra genel anestezi altinda laparatomi ve plastik cerrahi tarafindan karin duvarina protez yerlestirilmesi operasyonu yapilacagi kaydedildi.

Açiklamada, Papa'nin önceki operasyonuna bagli karnindaki kesi yerinde gelisen fitigin, bir süredir agri ve bazi tikaniklik bulgularina yol açtigi, bu nedenle operasyonun gerekli hale geldigi, operasyonun ardindan iyilesmenin birkaç gün sürecegi ifade edildi.

Italyan basini, Papa'nin operasyon ardindan en az 2 gün hastanede kalacagini yazdi.

Papa Franciscus, dün sabah da Gemelli Hastanesine gitmis ve bazi klinik testlerden geçmisti.

- 2021'de kalin bagirsak ameliyati geçirmisti

2013'te Katolik Kilisesi'nin 266. Papasi olarak seçilen Papa Franciscus'un, gençliginde geçirdigi enfeksiyon sebebiyle tek akcigeri bulunuyor.

Papa Franciscus, 4 Temmuz 2021'de yine ayni hastanede kalin bagirsak operasyonu geçirmis ve 10 gün boyunca hastanede gözlem altinda kalmisti.

Papa, Aralik 2022'de Ispanya'nin ABC gazetesine verdigi demeçte, saglik gerekçesiyle görevini yerine getirememe olasiligina karsin istifa mektubunu hazir beklettigini ifade etmisti.

Katoliklerin ruhani lideri, kisa süre önce de bu kez nefes darligi sikayetiyle 29 Mart'ta yine Gemelli Hastanesine kaldirilmisti. Burada solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle tedavi gören Papa Franciscus, 1 Nisan'da taburcu edilmisti.

Papa Franciscus, bir süredir dizindeki rahatsizlik sebebiyle etkinliklere tekerlekli sandalye ile katiliyor.