Kara yollarinda durumCüneyt Kemal Özkök

Kara yollarinda durumCüneyt Kemal Özkök

ANKARA (AA) - Kara yollarinin yapim, bakim ve onarim çalismalari sürdürülen kesimlerinde yavas gidilmesi, trafik isaret ve isaretçilerine uyulmasi gerekiyor.

Karayollari Genel Müdürlügünün yol durumu bültenine göre, Kinali-Tekirdag-Çanakkale-Savastepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü dahil) Kesimi Otoyolu'nun Gelibolu Güney-Lapseki kavsaklari 1-3. kilometrelerinde, 1915 Çanakkale Köprüsü ve yaklasim viyadüklerinde bakim ve onarim çalismasi yapiliyor. Bu nedenle çalisma programina göre, sag serit ve yaklasim viyadükleri ile uygun bulunan zamanlarda diger seritler dönüsümlü olarak trafige kapatiliyor.

TEM Otoyolu'nun Gümüsova-Kavacik kavsaklarindaki viyadüklerin genlesme derzi onarim çalismalari sebebiyle 22.00-06.00 saatlerinde serit daraltmasi yapiliyor.

TAG Otoyolu'nun Toprakkale-Osmaniye kavsaklarinda üstyapi yenileme çalismalari dolayisiyla ulasim tek seritten kontrollü saglaniyor.

Ankara-Çankiri yolunun 15-17, Aksaray-Ortaköy yolunun 9-11. kilometrelerindeki yapim çalismalari nedeniyle ulasim kontrollü devam ediyor.

Selçuk-Ortaklar-Aydin yolunun 27-32. kilometrelerinde muhtelif kesimlerdeki yapim, bakim ve onarim çalismalari sebebiyle ulasima kontrollü izin veriliyor.

Seydikemer-Kas yolunun 1-2. kilometrelerinde bölünmüs yol yapim çalismalari dolayisiyla sürücülerin trafik isaret ve isaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Kastamonu-Tosya yolunun 30-31. kilometrelerinde Keçidere Köprüsü'ndeki çalismalar nedeniyle ulasim tek seritten kontrollü gerçeklestiriliyor.

Susehri-Gölova-Altköy yolunun 5-6. kilometrelerinde menfezdeki çökme sebebiyle Erzincan istikametinde sag serit trafige kapatildi.

Dogankent-Torul yolunun 4-35. kilometrelerindeki Güvenlik-1, Güvenlik-2, Elcegiz ve Kirazlik tünellerinde yapilacak elektrik, elektronik sistemi bakim ve onarim çalismasi dolayisiyla 09.00-17.00 saatlerinde ulasim tek seritten kontrollü saglanacak.