Okan Buruk, lider olduklari Süper Lig'de kayipsiz devam etmek istiyor:Emrah Oktay- "Su anda 6 puan öndeyiz. Bu önemli bir avantaj. Tabii ki bütün maçlari kazanmak zorundayiz. Rakiplerimiz de kazaniyor. Baska bir düsüncemiz yok"- "Hakem hatalari üst üste gelince futbolcularda bir etki olustu ama bunu silmek istiyoruz. Sadece oyuna, futbola, sahaya odaklanmalari gerekir"

Okan Buruk, lider olduklari Süper Lig'de kayipsiz devam etmek istiyor:Emrah Oktay- "Su anda 6 puan öndeyiz. Bu önemli bir avantaj. Tabii ki bütün maçlari kazanmak zorundayiz. Rakiplerimiz de kazaniyor. Baska bir düsüncemiz yok"- "Hakem hatalari üst üste gelince futbolcularda bir etki olustu ama bunu silmek istiyoruz. Sadece oyuna, futbola, sahaya odaklanmalari gerekir"

ISTANBUL (AA) - Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Spor Toto Süper Lig'deki sampiyonluk yarisinda 6 puanlik fark yakalamalarina ragmen kalan bütün maçlari kazanmak zorunda olduklarini söyledi.

Okan Buruk ile Galatasaray Sportif AS Baskan Vekili Erden Timur, sari-kirmizili ekibi takip eden basin mensuplariyla iftarda bir araya geldi.

Gerçeklestirilen sohbet toplantisinda açiklamalarda bulunan Buruk, liderlik koltugunda oturduklari Süper Lig'de sampiyonlugu hedeflediklerini belirterek, "Sezonun basinda hangi takima sorarsaniz sorun, bu haftaya 1 puan farkla bile lider girmeyi herkes kabul ederdi. Su anda 6 puan öndeyiz. Bu önemli bir avantaj. Tabii ki bütün maçlari kazanmak zorundayiz. Rakiplerimiz de kazaniyor. Baska bir düsüncemiz yok. Kendi isimizi kendimiz görecegiz. Bazen rakipleriniz puan kaybetsin diye beklersiniz ama su an biz bekleyecek degil kazanacak takimiz." diye konustu.

Kendilerini takip eden takimlardan hangisini daha iddiali gördügünün sorulmasi üzerine Buruk, "Puan farkindan dolayi Fenerbahçe, Besiktas'a göre çok daha önde. Ancak Besiktas da kazanarak geliyor. Fikstürde de avantajlari var." dedi.

- "Ilk maçtaki hatalari yapmayacagiz"

Sari-kirmizili takimin teknik direktörü, Süper Lig'in 29. haftasinda konuk edecekleri Yukatel Kayserispor'a karsi baskin bir oyun sergileyeceklerini söyledi.

Ligin ilk yarisinda deplasmanda 2-1 yenildikleri rakiplerinin kalitesine deginen Buruk, "Kayserispor iyi ve formda bir takim. Önemli oyuncular var. Büyük takimlarla maçlarinda bu oyuncular daha istahli ve istekli oluyor. Kendi oyunumuzu ortaya koyacagiz. Kendi sahamizda dominant bir oyun hedefliyoruz. Kazanmak için oynayacagiz. Ilk maçtaki hatalari yapmayacagiz." ifadelerini kullandi.

Medipol Basaksehir ile yapilan Ziraat Türkiye Kupasi çeyrek final maçinda sakatlanan Abdülkerim Bardakci'nin durumunu anlatan Buruk, "Abdülkerim bireysel bir çalismalar yapiyor. Cuma gününe kadar yetistirmeye çalisacagiz. Yetisme ihtimali var." seklinde konustu.

- "Hakem hatalari üst üste gelince futbolcularda bir etki olustu"

Okan Buruk, aleyhlerine hatali hakem kararlarinin futbolcularini etkiledigini ancak bunu silerek sadece sahaya odaklanmalari gerektigini dile getirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Baskani Lale Orta'nin da açikladigi hatali kararlardan sonra futbolcularinin tepkili olduguna deginen tecrübeli teknik adam, sunlari kaydetti:

"Son maçin ardindan bir tepki oldu. Biz orada bittigine ve bitecegine inaniyoruz. Oyunculara da sahaya odaklanmasi gerektigini söyledik. Isimiz sahadaki oyun. Her seyi hakeme baglayamayiz. Önce biz en iyisini yapacagiz, sonra hakemler de üzerine düseni yapacak. Ancak hakem hatalari üst üste gelince futbolcularda bir etki olustu ama bunu silmek istiyoruz. Sadece oyuna, futbola, sahaya odaklanmalari gerekir. Zaten öyle basarili olacagiz. Biz futbola odaklandigimizda üst üste 14 galibiyet alan bir takimiz. Tekrar buna odaklanacagiz, disariyi düsünmeyecegiz. Bir daha ayni seylerin yasanmayacagini da düsünüyoruz. Basaksehir maçinin son oldugunu düsünüyoruz. Bizim bahaneye degil motivasyona ihtiyacimiz var."

Buruk, Lale Orta'nin açiklamalarindan duydugu memnuniyeti aktararak, "Benim istedigim aydinlanmaydi. Pozisyonlarda hakli oldugumuzu söylemeleri güzel. Bundan mutlu oldum ve kafamizdaki soru isaretleri gitti. Açikçasi bir açiklama beklemiyordum. Açiklama olunca sevindim, hosuma gitti." seklinde görüs belirtti.

Herkesin Türk futbolunun marka degerini yükseltmek için çalismasi gerektigini vurgulayan Buruk, "Federasyon da hakemler de bizim. Galatasaray bu ülkenin önemli bir degeri. Her zaman ülkemizi ve futbolumuzu koruma ile yüceltme üzerine mesaj vermemiz gerekiyor. Ancak üst üste bir seyler yasandiginda oyuncular tepki veriyor. Türk futbolu ileri götürmek için hakemlerin de daha iyi seviyeye gelmesi gerekiyor. TFF’nin çalismasi var. Bir kötü niyet beklemiyoruz ama bir takimin basina üst üste bir seyler geldigi zaman ister istemez insanlarin kafasinda bir algi olusuyor. Bunu takimlar, seyirciler veya medya degil, hakemler olusturuyor. Onlarin daha iyi olmasi gerektigini düsünüyoruz. Benzer pozisyonlara farkli kararlar çikmasi insanlarin kafasini karistiriyor." degerlendirmesinde bulundu.

- Okan Buruk'un sözlesmesi

Tecrübeli teknik adam ile Erden Timur, TFF'deki bilgi ekranina göre 31 Mayis'ta sona erecek sözlesmeyle ilgili sorulari da yanitladi.

Galatasaray'a gönülden bagli oldugunu belirten Buruk, "Aramizda kontrat diye bir sey yok. Göreve gelirken de bir sey konusmadik. Gönülden bir bagimiz var. Sadece benim açimdan degil, kulübümüz açisindan da bu böyle. Kontrat ne benim için ne de kulüp için önemli. Tek hedefimiz Galatasaray'i basarili yapmak. Maddi veya manevi bir beklentimiz yok. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Beni buraya layik görmeleri benim için en büyük kontrat." diye konustu.

Erden Timur ise Okan Buruk'un göreve gelmeden önce de sözlesme pazarligi yapmadigina deginerek, "Hocamizin sözlesmesi 12 yasinda basladi. Aramizdaki bildiginiz tarzda bir sözlesme degil. Gönül bagiyla olan bir sözlesme. Öyle bir iliskimiz var. Okan hoca sadece teknik direktör degil, takimin her seyi. Galatasaray ile Okan Buruk iliskisi bambaska. Okan hoca ilk basta hiçbir sey konusmadi. Sadece sistemi ve yapacaklarimizi konustuk. Sözlesmeyle ilgili bir konu geçmedi." ifadelerini kullandi.

- Icardi ile devam edilmek isteniyor

Okan Buruk, Arjantinli yildiz santrfor Mauro Icardi'nin takimda kalmasini istediklerini belirtti.

Fransa'nin Paris Saint-Germain takimindan kiralanan Icardi'nin durumuyla ilgili konusan Buruk, "Icardi'nin kalmasini istiyoruz. Taraftar ve kendisi de istiyor. Sadece Galatasaray taraftari degil Türkiye'nin geneli de bu görüste. Futbolseverler bu tür önemli oyuncularin ülkemizde olmasini, onlari izlemeyi seviyor." açiklamasini yapti.

Erden Timur da Icardi gibi yildiz futbolcularin Türk futboluna katkisi olduguna deginerek, "Hepimizin ana unsuru ülke futbolu olmasi gerekiyor. Akilli insan önce içinde bulundugu platformu yükseltir. Icardi gibi isimler ülke futbolunun degerini de öne çikariyor. Biz kalmasini istiyoruz. PSG'deki son senesi oldugu için yeniden kiralama gibi bir sey imkansiz." görüsünü aktardi.

- Fatih Terim ile görüsmesi

Okan Buruk, geçen günlerde iftarda bir araya geldigi teknik direktör Fatih Terim'in kendileri için çok degerli oldugunu söyledi.

Iftarda genel konulardan sohbet ettiklerini anlatan Buruk, "Zaten sürekli bir araya geliyoruz. Fatih hoca camiamiz, bizim için çok önemli ve degerli bir insan. Fikir alisverisi her zaman yapiyoruz. Hakem hatalarindan bahsettik." dedi.

???????

- Futbolcularin bireysel degerlendirmesi

Okan Buruk, takimdaki futbolcular ve bazi pozisyonlarla ilgili degerlendirmede bulundu.

Kaleci ve kaptan Fernando Muslera'nin takima saha içi ve disindaki katkisindan bahseden Buruk, sunlari kaydetti:

"Muslera'nin önümüzdeki sezon da sözlesmesi var. Kaptan, karakter olarak bizim için çok degerli. Sadece saha içindeki aksiyonlarinin disinda saha disinda da çok büyük deger katiyor. Okan, oynadigi zaman en iyisini yapti. Onunla ilgili de sezon sonunda oturup konusacagiz. Kalecilerimizden Batuhan, Fatih Karagümrük’te oynuyor. Gençlerden Jankat var. Ondan da çok büyük beklentimiz var. Kaleci anlaminda sikintimiz yok ve içimiz rahat. Besiktas iki sezon önce Ersin Destanoglu ile sampiyon oldu. Bazen kalecilere güvenmek, deger vermek ve onlari oynatmak önemli. Jankat'i belki 1 sezon kiralik oynatabiliriz. Daha güçlü bir sekilde gelebilir. Jankat, Avrupa çapinda takip edilen bir oyuncu."

Sol bekteki oyuncularinin tamamina güvendigini aktaran sari-kirmizili takimin teknik direktörü, "Adekugbe'yi yerli statüsünde oynamasi avantaj oldugu için aldik. Dubois oynadiginda da iyi isler yapti. Bazen sol bekte Türk ile oynamak zorunda kaliyoruz. Kazimcan ve Adekugbe ile devam etmeyi düsünüyoruz. Emre Tasdemir de oynuyor. Kazimcan'a güveniyorum, çok iyi olacak ve oynadikça gelisecek. Sol bekteki tüm oyuncularima güveniyorum. Degistirerek kullaniyoruz. Performans olarak birbirine yakin oyuncular." diye konustu.

Buruk, genç oyuncu Yusuf Demir'in kendileri için önemli oldugunu vurgulayarak, "Yusuf'un oynamamasi tamamen yabanci kuraliyla alakali degil. Bazi zamanlarda ise yabanci kuralina takildi. Kronik bir sakatligi yok ama tam sans verecegimiz zaman dizine ve bilegine darbe geldi. Sans verecegimiz zamanlarda hep ufak tefek sakatliklar oldu. Su anda da iyi çalisiyor. Genis bir kadromuz var ve sampiyonluga gidiyoruz. Belki en kritik yerde çikip gol atacak. Yusuf'a inaniyor ve güveniyorum. Kendisine destek olacagiz." ifadelerini kullandi.

Belçikali futbolcu Dries Mertens'in sakatlandigi dönemde eksikligini hissettiklerini vurgulayan Buruk, "Mertens'in ufak tefek agrilari var. Fiziksel olarak daha iyiye gidiyor. Bizim için önemli bir oyuncu. Sadece hücumda degil savunmaya geçislerdeki baskisi çok önemli. Eksikligini hissettik. Diger oyuncularimiz da en iyisini yapmaya çalisti ama Icardi-Mertens ikilisi daha dogru oluyor." açiklamasini yapti.

Kiralik olarak baska takimlarda forma giyen futbolcularin gelecek sezon planlarinda olup olmadiginin sorulmasi üzerine Okan Buruk, "Kiraliktaki oyuncularin bazilarinin satin alma opsiyonu var, bazilarinin yok. Sonuçta hepsi bizim oyuncularimiz. Sezon basinda opsiyonlar kullanilmazsa kadro yapimiza göre kendi içimizde degerlendirecegiz. Hepsini takip ediyoruz. Genel olarak performanslari iyi gidiyor. Bu iyi bir durum. Amaçlarimizdaki biri de eski degerlerini kazanmalari. Bunda da olumlu bir dönüs aliyoruz." seklinde görüs belirtti.

Galatasaray Teknik Direktörü Buruk, Fenerbahçeli milli futbolcu Arda Güler'in takiminda az süre almasiyla ilgili soru üzerine, "Basinda bir teknik adam var. En dogrusunu görecek kisi o. Benim bir yorum yapmam dogru olmaz. Tabii ki çok degerli bir oyuncu, milli takima kadar yükseldi ama degerlendirmesini yapacak kisi takimin basindaki teknik adam." dedi.

Buruk, "Arda, Türkiye'nin gelmis geçmis en yetenekli futbolcusu mu?" seklindeki soruyu ise, "Çok yetenekli ama çok erken. Süre lazim. Gelisimini görmek lazim. Yetenek olarak herkesin hemfikir oldugu nadir oyunculardan biri." diye yanitladi.

- Timur: "Oyuncularimiz birçok yerden teklif aliyor"

Sportif AS Baskan Vekili Erden Timur, futbolcularina transfer teklifleri geldigini söyledi.

Basarili bir takim olduklarindan bahseden Timur, "Tabii ki teklifler var. Takimimiz iyi bir sezon geçiriyor. Iyi performans gösteren oyuncularimiz birçok yerden teklif aliyor. Ilgilenenler kapimizi çaliyor ama bakacagiz. Ancak su an konular rakamsal noktalara gelmedi. Çünkü biz satici degiliz." diye konustu.

- "Gerilimi artirmak istemiyoruz"

Erden Timur, Türk futbolunda gerilimi artiracak davranislardan uzak duracaklarini belirtti.

Timur, Fenerbahçe Kulübünün bazi konulari canli yayinda tartisma talebine katilmayacaklarini belirterek, "Bu dogru degil. Gerilimi artiracak bir hareket olur. Biz gerilimi artirmak istemiyoruz. Rakip takimlar açiklama yaparken biz kaç kez itidal çagrisinda bulunduk. Bu üst üste hatalar baska takimlara yapilmis olsaydi ortalik nasil yangin yerine çevrilirdi. Hala kendi lehine hata yapilan hatayla ilgili konusan tek kulüp biziz. Belagatima, herkesle bas edecegime inanirim ama bu dogru degil. Bu Türk futboluna zarar verir." ifadelerini kullandi.

Geçen günlerde katildigi bir yayinda Fenerbahçe'nin Mauro Icardi ile Nicolo Zaniolo'ya yaptigi tekliflerin belgesini gösteren Erden Timur, bu hareketiyle ilgili sari-lacivertli kulübün yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki'nin "Raconsuzluk" nitelemesini degerlendirdi.

Timur, kendilerinin de Fenerbahçe'nin görüstügü futbolculara teklif götürdügü iddialarini reddederek, sunlari kaydetti:

"Bence mertçe davranisi manipüle etmeye çalisiyorlar. Türkiye'de bir oyuncuyu alan bir takim, rakibinin çok daha yüksek teklifini gazetecilere sizdirir. Bu, namertçe yapilir. Kimse çikip mertçe olayi anlatmaz. Biz 2 ay sabrettik. Aldigimiz oyuncularin sakatliklari mi kalmadi, istememeleri mi kalmadi. ‘Bizim istemedigimiz, çöpe attigimiz oyuncuyu aldiniz.’ algisi olusturdular. Biz 2 ay boyunca uyardik ama devam ettiler. Biz de ilkeli bir sekilde çikip, baskalari üzerinden servis etmeden, mertçe gösterdik. Herhalde mertliklere aliskin olmadiklari için bunu yanlis yorumluyorlar. Bu aslan gibi mertçe bir davranistir. Ben hiçbir zaman önce Fenerbahçe’nin talip oldugu oyuncuya teklif vermedim. Varsa bunlari çikarsinlar. Bunu raconsuzluk degil racon ve mert bir davranis olarak algilariz."