LG, enerji verimli yeni "Multi V i" klimayi satisa sunduUgur Aslanhan- Orta ve yüksek katli binalar için uygun olan Multi V i, enerji tüketimini azaltmaya, daha sessiz ve konforlu bir iç mekan ortami sunmaya yardimci oluyor

LG, enerji verimli yeni "Multi V i" klimayi satisa sunduUgur Aslanhan- Orta ve yüksek katli binalar için uygun olan Multi V i, enerji tüketimini azaltmaya, daha sessiz ve konforlu bir iç mekan ortami sunmaya yardimci oluyor

ISTANBUL (AA) - LG Electronics, gelismis yapay zeka yazilimiyla donatilmis, enerji verimli ve degisken debili sogutucu akiskan çözümü (VRF) sunan "Multi V i" klimayi satisa sundu.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, LG'nin son derece gelismis AI motoruyla donatilmis VRF çözümü olan yeni Multi V i piyasaya sürüldü.

Ofisler, okullar, alisveris merkezleri, apartmanlar ve oteller gibi orta ve yüksek katli binalar için uygun olan enerji tasarruflu Multi V i modelinde enerji tüketimini azaltmaya, daha sessiz ve konforlu bir iç mekan ortami sunmaya yardimci olan özellikler bulunuyor.

Multi V i, sogutma veya isitma gücü, odadaki insan sayisi, nem seviyeleri ve iç ve dis ortam sicakligi dahil olmak üzere çesitli degiskenlere göre ayarlanabiliyor. Ayni zamanda bu, ürünün enerji tasarrufunu yüzde 24,7'ye kadar iyilestirmesini sagliyor.

Ayrica, AI iç mekan bakim özelligi sayesinde, iç üniteler, kullanilan alanlarda otomatik olarak açilabiliyor, kullanilmayan alanlarda kapatilabiliyor. Bu sayede sabit bir sicakligin korunmasi ve enerji tüketiminin azaltilmasi saglaniyor.

Bir baska verimlilik odakli özellik olan AI Energy Management, kullanicilarin Multi V i'nin genel güç kullanimini azaltmaya yardimci olabilecek enerji tüketim hedefleri belirlemesine olanak taniyor.

- Hava kosullarina göre çalisma modunu otomatik seçiyor

Multi V i, komsu binalarda veya evlerde yasayanlarin konforunu artirmaya da yardimci oluyor. Kullanicilar, dis ünite tarafindan üretilen sesin belirledikleri ses düzeyini asmadigindan emin olmak için önceden bir çalisma gürültü siniri (50 ila 70 desibel2) ayarlayabiliyor.

Akilli performans ve rahatlik saglayan LG'nin VRF çözümünün Hava Durumu Bilgileri Kontrol Özelligi, hava kosullarina göre özel çalisma modlarini otomatik olarak seçiyor. Otomatik ön isitma, odayi önceden otomatik olarak isitarak kullanicilara yilin en soguk günlerinde bile sicak bir iç ortam sunuyor. Otomatik kar temizleme özelligiyle karin dis ünite üzerinde birikmesi ve donmasi önleniyor.

Asiri hava kosullarinda bile güçlü ve güvenilir performansa sahip Multi V i, simdiye kadarki en enerji tasarruflu LG VRF çözümü olarak öne çikiyor. Yeni model, 43 santigrat dereceye kadar sicakliklarda tam sogutma kapasitesinde ve eksi 10 santigrat dereceye kadar düsük sicakliklarda tam isitma kapasitesinde çalisarak her mevsim taze, konforlu iç mekan havasi sagliyor.

Multi V i'nin yapay zeka motoru, rahatligi ve genel kullanici deneyimini iyilestirmeye yardimci olan "Otomatik Ayarlama ve Uzaktan Yükseltme" gibi çesitli akilli özelliklere katki sunuyor. Hizli ve kolay kurulabilen ürün, yerinde servis ziyareti gerekmeden otomatik olarak en son yazilim sürümüne güncellenebiliyor.

- "Olaganüstü rahatlik sunuyor"

Açiklamada konuya iliskin degerlendirmeleri yer alan LG Electronics Beyaz Esya ve Iklimlendirme Çözümleri Sirketi Iklimlendirme Çözümleri Is Birimi Baskani James Lee, AI motoruna sahip olan yeni Multi V i'nin gelismis enerji tasarrufunun daha hos bir iç ortam ve olaganüstü rahatlik sundugunu bildirdi.

Lee, LG'nin en son yapay zekasini ve endüstri lideri HVAC teknolojilerini kullanarak eksiksiz hava çözümleri sunmaya devam edecegini aktardi.