Kahramanmaras'ta "+1 Sokagi" sakini down sendromlu Esra Eren'e dogum günü kutlamasiTunahan Akgün,Gökhan Çali

Kahramanmaras'ta "+1 Sokagi" sakini down sendromlu Esra Eren'e dogum günü kutlamasiTunahan Akgün,Gökhan Çali

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras'in Onikisubat ilçesinde konteynerlerden olusturulan "+1 Sokagi"nda yasayan 33 yasindaki down sendromlu Esra Eren'e dogum günü kutlamasi yapildi.

6 Subat depremlerinde evlerinin yikilmasinin ardindan Içisleri Bakanliginca Kahramanmaras Sütçü Imam Üniversitesi (KSÜ) Avsar Yerleskesi'nde down sendromlular ve aileleri için konteynerlerden olusturulan +1 Sokagi'na ailesiyle tasinan down sendromlu Esra Eren, bir süre sonra çevresindekilerle dogum günüyle ilgili hayallerini paylasti.

Eren'in hayallerini sürekli dile getirmesi üzerine +1 Sokagi yönetimi, dogum günü kutlamasi organize etmeye karar verdi.

+1 Sokagi'nin yaninda bulunan ormanlik alani rengarenk balon ve isiklarla süsleyen yönetim, program öncesi kuaföre götürdügü Eren'in saç ve makyajini yaptirdi. Süslenen alana gelen Eren, burada davulcularin esliginde arkadaslari, komsulari ve yakinlari tarafindan coskuyla karsilandi.

Yaklasik bin kisinin katilimiyla gerçeklestirilen organizasyonda Eren, dogum günü için olusturulan platformda arkadaslari ve yakinlariyla dans ederek müzik esliginde eglendi.

Eren, daha sonra "Dogum günün kutlu olsun" sarkisi esliginde katilimcilarin alkislariyla mumlara üfleyerek dogum günü pastasini kesti. Davetliler, Eren'e çesitli hediyeler verdi.

Güler yüzü ve samimiyetiyle çevresindekilerin gönlünde taht kuran Eren ile katilimcilar hatira fotografi çektirdi.

Anne Rabia Eren, gazetecilere, 6 Subat'ta yasanan depremde evlerinin yikildigini ve Içisleri Bakanliginca olusturulan +1 Sokagi'na yerlestirildiklerini dile getirdi.

Kizi Esra'nin çevresindekiler tarafindan sevildigini anlatan anne Eren, dogum günü kutlamasini organize eden +1 Sokagi yönetimine tesekkür etti.

Organizasyona birçok kisinin katildigini ifade eden Eren, "Esra çok mutlu oldugu için ben de çok mutlu oldum. Konteynerlerdeki komsularimiz, öteki konteyner kentlerde kalan arkadaslarimiz organizasyona geldi. Herkese tesekkür ederim. Kizim en ufak bir seyden mutlu oluyor. Her seyi yasamamiza ragmen dogum gününü de istedi. Kirmadilar. Hepsi de el kol oldular, yardimci oldular." diye konustu.

Dogum gününe katilanlara tesekkür eden Esra Eren de çok mutlu oldugunu söyledi.