Kadin ve erkek milli haltercilerin Avrupa Sampiyonasi'nda madalya beklentisi yüksekFatih Çakmak- Kadin Milli Takimi Antrenörü Ferhat Coskun:"Avrupa Sampiyonasi'na çok iyi hazirlandik, hemen her sporcumuzdan madalya bekliyoruz fakat en kötü halde bile 6 sporcumuzun madalya alacagindan eminiz"- Erkek Milli Takimi Antrenörü Gökhan Kusçuoglu:"Sporcularimiz hazir bu Avrupa Sampiyonasi olimpiyatlar için kota müsabakasi gibi bu yüzden önemli, 6 sporcumuzdan garanti madalya bekliyoruz"

Kadin ve erkek milli haltercilerin Avrupa Sampiyonasi'nda madalya beklentisi yüksekFatih Çakmak- Kadin Milli Takimi Antrenörü Ferhat Coskun:"Avrupa Sampiyonasi'na çok iyi hazirlandik, hemen her sporcumuzdan madalya bekliyoruz fakat en kötü halde bile 6 sporcumuzun madalya alacagindan eminiz"- Erkek Milli Takimi Antrenörü Gökhan Kusçuoglu:"Sporcularimiz hazir bu Avrupa Sampiyonasi olimpiyatlar için kota müsabakasi gibi bu yüzden önemli, 6 sporcumuzdan garanti madalya bekliyoruz"

ANKARA (AA) - FATIH ÇAKMAK - Kadin ve erkek milli halterciler, Avrupa Sampiyonasi'ndan en az 6'sar madalya ile döneceklerine inaniyor.

Kadin Milli Takimi Antrenörü Ferhat Coskun ile Erkek Milli Takimi Antrenörü Gökhan Kusçuoglu, 14-22 Nisan tarihlerinde Ermenistan'da düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi öncesinde yaptiklari son kampi, AA muhabirine degerlendirdi.

Konya'daki kampta sampiyona hazirliklarini tamamlayan kadin milli haltercilerin antrenörü Coskun, Avrupa Sampiyonasi'na 10 sporcuyla katilacaklarini belirterek, "Avrupa'ya çok iyi hazirlandik, hemen her sporcumuzdan madalya bekliyoruz fakat en kötü halde bile 6 sporcumuzun madalya alacagindan eminiz. Geçen sene Avrupa Sampiyonasi'na 10 kadin milli sporcumuz ile gitmistik, 8'i ile madalya kazanmistik. Bu sene biraz daha sikintili çünkü 2024 Paris Olimpiyatlari için kota puani verilecek o yüzden yogun geçecek." diye konustu.

Kadin milli haltercilerin su anki performanslarindan memnun olduklarini dile getiren Coskun, söyle devam etti:

"45 kiloda Cansu Bektas ve Gamze Altun var. Cansu Bektas'tan altin madalya bekliyoruz. Gamze de gümüs ya da bronz alabilir. Olimpik siklet 49 kiloda ise Duygu Alici, Pelinsu Bayav var, bunlarin da ilk üçte madalya siralamasinda yer alacaklarina inaniyoruz. 64 kiloda Nuray Güngör ve Aysel Özkan var, yine bu iki sporcumuzdan da madalya bekliyoruz. 81 kiloda Dilara Narin, Sara Yenigün var, bu sporcularimizdan da ilk üçte madalya bekliyoruz. +87 kiloda Melike Günal ve Tuana Süren de çok güzel çalisti, bu sporcularimizin da ilk üçte yer alarak kürsüye çikmalarini umuyoruz."

- "En fazla sayida kota alarak olimpiyatlara gitmeye çalisacagiz"

Ferhat Coskun, 2024 Paris Olimpiyatlari için alacaklari kota puanini daha çok önemsediklerini de kaydederek, "Kota müsabakalarimiz Subat 2024'te Antalya'da Türkiye'mizin ev sahipliginde yapilacak olan Avrupa Sampiyonasi'nda son bulacak. O zamana kadar kota için puan biriktirecegiz, su anda kota kazanma mücadelesi devam ediyor. Ona göre dünya siralamasinda yer almaya çalisacagiz. Hali hazirda hiçbir ülkenin kota siralamasi belli degil." ifadelerini kullandi.

Ermenistan'daki Avrupa Sampiyonasi'ndan sonra 8 Haziran'da Küba'da Uluslararasi Halter Federasyonunun (IWF) düzenleyecegi Grand Prix turnuvasina katilacaklarini, bu turnuvanin da olimpiyatlar için kota puani verdigini aktaran Coskun, "Arkasindan Suudi Arabistan'da Dünya Sampiyonasi var, o da kota müsabakasi, yine aralik ayinda Katar'da IWF'nin düzenleyecegi Grand Prix var, burada da puan toplamamiz gerekiyor. Son olarak da Subat 2024'te bizim ev sahipligi yapacagimiz Avrupa Sampiyonasi'na da girip en fazla sayida kota alarak olimpiyatlara gitmeye çalisacagiz." diye konustu.

"2024 Paris Olimpiyatlari'na kota kazanabilecek sporcular için net bir sey söylemem su anda mümkün degil" diyen Coskun, "Kadinlarda en az 2 sporcu kotasini aliriz diye düsünüyoruz. Nuray Güngör ve Dilara Narin'den ümitliyiz. Zaten olimpiyatlarda kota sinirlamasi 4 kadin, 4 erkek, en fazla kotayi almaya çalisacagiz." seklinde konustu.

- Erkek milli halterciler antrenörü Kusçuoglu: "Sporcularimizin hepsi iyi durumda"

Çorum'da yaptiklari kamp ile Avrupa Sampiyonasi hazirliklarini tamamlayan erkek milli haltercilerin antrenörü Gökhan Kusçuoglu ise "Ankara'da 20 Ocak'ta milli takim kampina basladik daha sonra Çorum'da ikinci kampimiza devam ettik. Su an sporcularimiz hazir, bu Avrupa Sampiyonasi olimpiyatlar için kota müsabakasi gibi bizim için bu yüzden önemli, 6 sporcumuzdan garanti madalya bekliyoruz ama diger üç sporcumuz da madalya kazanabilir." diye konustu.

Milli haltercileri tek tek degerlendiren Kusçuoglu, "55 kiloda Muammer Sahin, 61 kiloda en genç sporcumuz Mustafa Elis yarisacak. 67 kiloda Kaan Kahriman ve Ferdi Hardal, 73 kiloda Muhammed Furkan Özbek ve Yusuf Fehmi Genç yarisacak. 81 kiloda Batuhan Yüksel, 96 kiloda Hakan Sükrü Kurnaz, 109 kiloda ise Onur Demirci sahneye çikacak. Ankara'da birinci kampta daha çok güce ve teknige dayali antrenmanlar yaptik, çocuklarda ön gelismeyi sagladik. Ikinci kampimizda ise müsabakaya yönelik çalismamizi yaptik su an için sporcularimizin hepsi iyi durumda." ifadelerini kullandi.

Ay-yildizli sporculardan Kaan, Ferdi ve Muhammed Furkan'dan altin madalya bekledigini dile getiren Kusçuoglu, "Yusuf Fehmi de bir sürpriz yapabilir. Su an kota siralamasinda Muhammed Furkan görünüyor ama kota alan sporcu sayimizi artiracagimizi düsünüyoruz. Özellikle genç sporcumuz Mustafa Elis ve Yusuf Fehmi'den de kota bekliyoruz. Ermenistan'daki sampiyonada Muhammed Furkan ile Yusuf Fehmi ayni kiloda birbirlerine rakip oluyor. Avrupa'dan sonra Küba'da olimpik kota müsabakasina gidecegiz. Daha sonra Suudi Arabistan'da eylül ayinda Dünya Sampiyonasi en önemli müsabakamiz olacak." açiklamasinda bulundu.