Japon emniyet güçleri, G7 Liderler Zirvesi için Hirosima'da teyakkuzdaAhmet Furkan Mercan- G7’nin güvenligi için 24 bine yakin emniyet personeli görevlendirildi

Japon emniyet güçleri, G7 Liderler Zirvesi için Hirosima'da teyakkuzdaAhmet Furkan Mercan- G7’nin güvenligi için 24 bine yakin emniyet personeli görevlendirildi

HIROSIMA (AA) - Japonya'nin dönem baskanliginda, ülkenin güneybatisindaki Hirosima kentinde düzenlenen G7 Zirvesi 2023 için emniyet güçleri teyakkuza geçti.

Japonya Basbakani Kisida Fumio'nun ev sahipliginde 19-21 Mayis'ta düzenlenen zirveye ABD, Fransa, Ingiltere, Almanya, Kanada ve Italya liderleri katiliyor.

Avrupa Birligi (AB), Endonezya, Hindistan, Güney Kore, Avustralya ve Vietnam liderlerinin de davet edildigi zirve kapsaminda Japon emniyet güçlerince genis güvenlik önlemleri alindi.

Eski Basbakan Abe Sinzo'nun 2022'de ugradigi suikastta hayatini kaybetmesi ve nisandaki seçim gezisinde Kisida'nin yakinlarina patlayici madde atilmasi, güvenlik endiselerini artirdi.

Zirvenin düzenlenecegi bölgede, G7 ve küresellesme karsiti gösteriler planlaniyor. Hirosima genelinde teyakkuza geçen Japon emniyeti, muhtemel olaylara karsi hazirliklarini tamamladi.

G7’nin güvenligi için 24 bine yakin emniyet personeli görev yapiyor. Ülkenin farkli bölgelerinden zirve güvenligi için kente konuslandirilan polis ekipleri, Hirosima'nin ana caddelerinde devriye geziyor.

Liderlerin muhtemel gezi programinda yer alan sehrin simgelerinden kabul edilen Hirosima Baris Aniti Parki, Atom Bombasi Kubbesi ve yakin çevresi halk ziyaretlerine kapatildi ve güvenlik önlemleri sikilastirildi.

Konuk liderlerin kent içinde seyahat kolayligi ve güvenligi amaciyla zirvenin ana mekani Grand Prince Hiroshima Hotel dahil, muhtemel ziyaret noktalarina ulasan yollar da kapatilabilecek.

Güvenlik önlemleri kapsaminda halk otobüsü ve tramvaylarin hizmet süresi daraltildi. Ögrenciler ve çalisanlarin olasi ulasim aksakligina karsi Hirosima genelinde yaklasik 140 okul ile kentteki bazi fabrikalar, zirveyi kapsayan günlerde faaliyetlere ara verecek.