Istanbul'da 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü kutlaniyorIbrahim Halil Aktürk,Kaan Bozdogan,Muhammed Gencebay Gür- Taksim Meydani'na giden bazi sendika temsilcileri Cumhuriyet Aniti'na çelek birakti- Fatih'te yürüyüs düzenleyen DISK'e bagli NAKLIYAT-IS üyeleri de Saraçhane Parki'nda basin açiklamasi yapti

Istanbul'da 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü kutlaniyorIbrahim Halil Aktürk,Kaan Bozdogan,Muhammed Gencebay Gür- Taksim Meydani'na giden bazi sendika temsilcileri Cumhuriyet Aniti'na çelek birakti- Fatih'te yürüyüs düzenleyen DISK'e bagli NAKLIYAT-IS üyeleri de Saraçhane Parki'nda basin açiklamasi yapti

ISTANBUL (AA) - 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü dolayisiyla Istanbul'da toplanan bazi sendika üyeleri, Taksim'deki Cumhuriyet Aniti'na çelenk birakti.

Kamu Çalisanlari Hak Sendikalari Konfederasyonu (HAKSEN) üyesi bir grup, polis ekiplerince genis güvenlik önlemleri alinan Taksim Meydani'na geldi.

Birçok is kolunu temsil eden elbise, önlük ve üniformalar giyen sendika üyeleri burada Cumhuriyet Aniti'na çelenk birakti.

Daha sonra grup adina basin açiklamasi yapan HAKSEN Genel Baskani Ayhan Çivi, ülke genelinde birçok is kolunda yapilan ekonomik iyilestirmelerin memurlara da yapilmasi gerektigini anlatti.

Birlesik Kamu-Is Konfederasyonu (BIRLESIK KAMU-IS) Genel Baskani Mehmet Yesildag da sendika üyeleriyle Cumhuriyet Aniti'na çelenk biraktiktan sonra basin açiklamasi yapti.

Türkiye'de alim gücünün azaldigini, ev kiralarinin arttigini belirten Yesildag, çalisan ücretlerinde yeterli artisin yapilmadigini ifade etti.

Yesildag, emekçilerin geçinemez hale geldigini dile getirerek, umutlu mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Sivil Memurlar Sendikasi (SIME-SEN) üyeleri de Cumhuriyet Aniti'na çelenk birakti. Burada gazetecilere açiklama yapan SIME-SEN Genel Sekreteri Oguz Durkut, memurlara yilda 4 ikramiye verilmesini, yardimci hizmetler sinifinin kaldirilmasini ve büyüksehirlerde çalisanlar için kira yardimi verilmesini talep etti.

Saglik Hizmetleri Sendikasi (SAHIM-SEM) Genel Baskani Özlem Akarken ise Cumhuriyet Aniti'na çelenk biraktiktan sonra, hastanedeki saglik çalisanlari sayisinin artirilmasi gerektigini söyledi.

Hemsireler ve Tüm Saglik Profesyonelleri Sendikasi (HEP-SEN) Genel Baskani Yunus Simsek de saglik personellerinin çalisma kosullarinin iyilestirilmesini istediklerini anlatti.

Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri Sendikasi (SAVDES-SEN) Genel Baskani Tuncay Cengiz de kamu çalisanlari olarak ülkenin gelecegi için çalistiklarini ifade etti.

Sendika üyeleri, açiklamanin ardindan Kazanci Yokusu'na karanfil birakti.

- NAKLIYAT-IS üyelerinden Fatih'te 1 Mayis yürüyüsü

Öte yandan, DISK'e bagli Türkiye Devrimci Kara, Hava, Demiryolu Isçileri Sendikasi (NAKLIYAT-IS) üyeleri de 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü dolasiyla bir araya gelen Fatih'teki Atatürk Bulvari'nda bir araya gelerek Saraçhane Parki'na yürüyüs düzenledi.

Depo, Liman, Tersane ve Deniz Isçileri Sendikasi (DGD-SEN) ve Posta, Telefon ve Telekomünikasyon Isçileri Sendikasi (PTT-Sen) üyelerinin de destek verdigi grup adina basin açiklamasi yapan Nakliyat-Is Sendikasi Genel Baskani Ali Riza Küçükosmanoglu, konusmasina 1 Mayis 1977 hayatini kaybeden isçileri anarak basladi.

Küçükosmanoglu, "1 Mayis Emek ve Dayanisma Bayrami"nin Taksim Meydani'nda kutlanmasi gerektigini belirterek, "Taksim'in isçilere yasaklanmasini asla kabul etmiyoruz. Isçi sinifi, mavi veya beyaz yakali fark etmez. Pandemiyle birlikte yoksullastirildi. Bu düzenin degismesi gerekiyor. Üreten biziz, yöneten de biz olacagiz." dedi.

Gruptakiler basin açiklamasinin ardindan çesitli sloganlar atarak olaysiz dagildi.