Isparta'da kurulan Geri Dönüsüm Atölyesi 15 ayda 35 bin ziyaretçiyi agirladiMuhammed Enes Yapalikan

Isparta'da kurulan Geri Dönüsüm Atölyesi 15 ayda 35 bin ziyaretçiyi agirladiMuhammed Enes Yapalikan

ISPARTA (AA) - Isparta'da yeniden degerlendirilen atiklarla yapilan esyalar ve nostaljik ürünlerin sergilendigi Geri Dönüsüm Atölyesi'ni 15 ayda yaklasik 35 bin kisi ziyaret etti.

Isparta Belediyesince Bahçelievler Mahallesi'nde açilan atölye, nostalji meraklilarini agirliyor.

Yaklasik 5 bin esyanin sergilendigi atölyeyi ziyaret edenler, eski günlere yolculuk yapiyor.

Belediyede görevli el sanatlari egitmeni Fatma Çevikbas, AA muhabirine, atölyede 3 personelle eski esyalari yenileyip geri dönüstürdüklerini söyledi.

4 odada farkli konseptlerin yer aldigini belirten Çevikbas, "Kullanilmayan telefon kulübesinden kütüphane, küvetten koltuk yaptik. 1970'li yillarin sanatçilarinin posterlerinden bir kösemiz var. Atik lastiklerden çiçeklik ve sehpalar, kömür küreklerinden saatlerimiz bulunuyor. Atik malzemelerle birçok bez bebek yaptik." diye konustu.

Atölye bünyesinde ayrica Geri Dönüsüm Otobüsü olusturduklarini aktaran Çevikbas, "Geri dönüsümle olusturdugumuz ve içerisini de ayni malzemelerle donattigimiz otobüsümüzde, 81 ili ve 75 ülkeyi temsilen hazirladigimiz bebeklerimizi sergiliyoruz. Otobüsümüz sayesinde okullarimizi geziyoruz ve festivallere katiliyoruz. Geri dönüsümün önemi anlatmak için illeri gezdigimiz dönemler oluyor." ifadelerini kullandi.

Çevikbas, ziyaretçilerin oldukça keyifli vakit geçirdigini dile getirerek, "Ziyarete gelenler evlerinde bulunan ürünleri getirmeyi unutmuyorlar. Bu durum hosumuza gidiyor çünkü ürünleri çöpe gitmesindense burada degerlendirme sansimiz oluyor." dedi.