Hepsiburada, deprem bölgesinde sürdürülebilir kalkinma için kollari sivadiFatma Eda Topcu- Hepsiburada CEO'su Nilhan Onal Gökçetekin: - "Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü' programini baslattik, 11 ili kapsiyor, su anda 2025 yili sonuna kadar planlandi, o zaman geldiginde duruma bakacagiz, devam edebiliriz, yardimlarimizin hiçbiri zamanla sinirli degil" - "Bölgede deprem öncesi bu felaketler olmadan önce toplam 6 bine yakin girisimci ile çalisiyorduk, bunun yaklasik 1.600 tanesi kadin gi

Hepsiburada, deprem bölgesinde sürdürülebilir kalkinma için kollari sivadiFatma Eda Topcu- Hepsiburada CEO'su Nilhan Onal Gökçetekin:
- "Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü' programini baslattik, 11 ili kapsiyor, su anda 2025 yili sonuna kadar planlandi, o zaman geldiginde duruma bakacagiz, devam edebiliriz, yardimlarimizin hiçbiri zamanla sinirli degil"
- "Bölgede deprem öncesi bu felaketler olmadan önce toplam 6 bine yakin girisimci ile çalisiyorduk, bunun yaklasik 1.600 tanesi kadin gi

ISTANBUL (AA) - Hepsiburada Üst Yöneticisi (CEO) Nilhan Onal Gökçetekin, "Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü' programini baslattik, 11 ili kapsiyor, su anda 2025 yili sonuna kadar planlandi, o zaman geldiginde duruma bakacagiz, devam edebiliriz, yardimlarimizin hiçbiri zamanla sinirli degil." dedi.

Hepsiburada, düzenledigi basin toplantisi ile deprem bölgesinde sürdürülebilir kalkinmayi saglamak için hayata geçirdigi "Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü" programini tanitti.

Toplantida bölge için su ana yapilan çalismalara ve yeni programa iliskin bilgi veren Nilhan Onal Gökçetekin, "Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü" programinin bölge ve kendileri için önemine isaret etti.

Gökçetekin, Hepsiburada'yi ilk anda bir yardimlasma platformuna çevirdiklerini, ellerinden gelen her türlü destegi vermek için seferber olduklarini belirterek, 3. günden itibaren tam kadro sahada olduklarini, yüzlerce tir götürerek, bölge insanina destek için çalistiklarini anlatti.

Platform üzerinden yapilan yardimlari hiçbir gelir gözetmeden ihtiyaç sahiplerine ulastirdiklarini aktaran Gökçetekin, "Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü" programiyla da bölgede uzun vadede çalisma hedefinde olduklarini söyledi.

Gökçetekin, programa iliskin su bilgileri verdi:

"Türkiye'nin Hepsiburada'si olarak uzun vadeli destek sözü veriyoruz. Önümüzdeki 2 yilda bölgeden toplam 10 milyar TL'lik satis hacmi hedefliyoruz. 10 bin KOBI ve esnafa teknoloji, lojistik ve satis destegi verecegiz. Deprem bölgesine 3 e-ticaret Ihtisas Merkezi Destegi verecegiz. 5 bin girisimci kadin ve kadin kooperatifleri için destek, 120 bin kisinin istihdamina, 500 bin kisinin geçimine katki saglayacagiz. Çocuklar, gençler ve aileler için egitim ve sosyal destek verecegiz. Bölgede çok sayida ihtiyaci gözeterek, bölgede kalmaya devam edecegiz."

- "Elimizden geldigince, gücümüz yettigince bölgede olmaya devam edecegiz"

Basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Gökçetekin, bölgedeki taleplerin illere göre degistigine isaret ederek, komisyonsuz satislarin devami, lojistik destek, depolama hizmetleri gibi ihtiyaçlarin bulundugunu dile getirdi.

Gökçetekin, her gün yeni bir sey ögrendiklerini ve degisen ihtiyaçlara yanit verebilmek için çalistiklarini belirterek, "Ihtiyaç bir degil 1000 tane, bunlari daha iyi anlamaya, ögrenmeye ve daha çok sahada olmaya devam edecegiz. Elimizden geldigince, gücümüz yettigince bölgede olmaya devam edecegiz." dedi.

Hem bölgedeki depremi yasayan çalisanlarinin hem de diger bölgelerdeki destek olmak isteyen çalisanlarinin çok ciddi bir özveri gösterdiginin altini çizen Gökçetekin, yüzlerce gönüllü çalisanin ilk andan itibaren destek olmak için çalistiklarini söyledi.

- "Yardimlarimizin hiçbiri zamanla sinirli degil"

Gökçetekin, "Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü" program desteklerinin 11 ili kapsadigini bildirerek, sunlari kaydetti:

"Bu programimiz su anda 2025 yili sonuna kadar planlandi. Insallah o zamana kadar bölge tekrar ayaga kalkacak. Akademisyenlerle, STK'larla yaptigimiz çalisma çerçevesinde bu 2,5 yillik çalismanin yeterli olacagini düsünüyoruz, tabii ki o zaman duruma bakacagiz, katki sunacagimiz sey olursa devam edebiliriz. Yardimlarimizin hiçbiri zamanla sinirli degil, ne bu hatti ne de ihtisas merkezlerimizi kapatmayi düsünmüyoruz. Bir bölgede ihtiyaç tamamlanirsa, ihtiyaç olan baska bir bölgeye yönlendirme yapabiliriz. Uzun vadeli bir program, baska alanlarda da katkida bulunabilirsek onu da yapacagiz."

- "Bölge, toplam pazar hacmimizin yaklasik yüzde 8'ine denk geliyor"

Gökçetekin, bölgenin, toplam pazar hacimlerinin yaklasik yüzde 8'ine denk geldigine isaret ederek, bölgedeki bütün operasyonu bu veriler isiginda çalistiklarini dile getirdi.

Deprem bölgesindeki çalismalarla ilgili sirketlerinin hassasiyetlerini vurgulayan Gökçetekin, orada uzun vadeli yer almak istediklerine dikkati çekti.

Gökçetekin, "Bölgede deprem öncesi bu felaketler olmadan önce toplam 6 bine yakin girisimci ile çalisiyorduk, bunun yaklasik 1.600 tanesi kadin girisimciydi. Dolayisiyla kadin girisimcilerimizi 3,5 katina, toplam girisimcimizi 2 kattan fazlasina çikarmak üzere yola çiktik." dedi.

- "Bölge için 320 milyon TL fon olusturduk"

Nilhan Onal Gökçetekin, bölgede basta lojistik ve depolama yatirimlari olmak üzere yatirimlarinin artarak sürecegini belirterek, sunlari aktardi:

"11 afet iline 120'nin üzerinde yardim tiri gönderdik, bölge için 320 milyon TL fon olusturduk. An itibariyla hasar gören 3 tesisimizi hasar görmemis binalara tasidik, 3 tane de yeni konteyner sube açtik. Depremden önce Adana'da bölgenin büyük lojistik merkezini kurmustuk, bu binayi personellerimizin konaklamasi için ve diger ihtiyaçlar için kullandik. Bu tesisimizi büyütmeyi düsünüyoruz. Adana'daki lojistik yatirimimiz büyüyecek, ilk asamada 1 yil içinde ek 15-20 bin metrekarelik yeni bir yere ihtiyacimiz olacak gibi gözüküyor. Bunun disinda diger illerde ihtiyaca göre yatirimlarimiz sürecek. Bölgede 500 çalisanimiz var bunu 1000 kisiye çikarmaya karar verdik. Su ana kadar bölgeye iki çesit kaynak ayirdik. Biri Türkiye'de insanlarin yardim etmek amaciyla aldigi ürünlerden hiçbir ticari bedel almadan katki sagladik, karsiz çalistik. Ikinci olarak da kendimiz bir kaynak olusturduk, yaklasik 320 milyon TL ayirdik bölge için. Hesabimizi yaptik, iyi sekilde ilerliyoruz. Bölgede baska ihtiyaç olursa da Hepsiburada sözü verdik, bundan sonra biz bölgedeyiz."