"Türkiye’de Yilin Otomobili" için 33 aday yarisacakElif Ferhan Yesilyurt- Kazanan otomobil haziran ayinda düzenlenecek ödül töreninde açiklanacak

"Türkiye’de Yilin Otomobili" için 33 aday yarisacakElif Ferhan Yesilyurt- Kazanan otomobil haziran ayinda düzenlenecek ödül töreninde açiklanacak

ISTANBUL (AA) - Otomotiv Gazetecileri Dernegi (OGD) tarafindan bu yil sekizinci kez düzenlenen "Türkiye’de Yilin Otomobili" için 33 aday yarisacak.

OGD'den yapilan açiklamaya göre, OGD tarafindan bu yil sekizincisi gerçeklestirilecek “Türkiye’de Yilin Otomobili” seçimi için aday otomobiller belli oldu.

Subat 2022 ile Subat 2023 arasinda Türkiye otomobil pazarinda satisa sunulan modeller arasindan yapilan degerlendirme sonucunda 33 otomobil “Yilin Otomobili” için yarisacak.

Uzman otomotiv gazetecilerinden olusan OGD Seçici Kurul üyelerinin yapacagi test sürüsleri ve oylama sonucu aday modeller arasindan belirlenecek 7 finalist otomobil nisanda açiklanacak.

Mayis ayinda Intercity Istanbul Park’ta yapilacak test sürüsünün ardindan finalist otomobiller arasindan bir model "Türkiye’de Yilin Otomobili" ödülünü kazanacak. Kazanan otomobil haziran ayinda düzenlenecek ödül töreninde açiklanacak. Ayrica OGD, bu yil da “Yilin Tasarimi”, Yilin Inovatif Projesi” ve “Yilin Basin Lansmani” kategori kapsaminda özel ödül verecek.

Bu yil sekizincisi düzenlenen “Türkiye’de Yilin Otomobili” seçimi için belirlenen aday 33 otomobil söyle:

"Alfa Romeo Tonale, Audi e-tron GT, Audi e-tron, BMW 2 Active Tourer, BMW 7 Serisi, BMW X1, BMW X7, Citroen C4 X, Dacia Jogger, DS 4, Fiat 500 e, Hyundai ioniq 5, Kia EV6, Kia Niro, Lexus NX, Lexus RX, LR Range Rover, LR Range Rover Sport, Maserati Grecale, Mercedes-Benz EQE, Mercedes-Benz SL, Mercedes-Benz GLC, MG4, Nissan X-Trail, Opel Astra, Peugeot 308, Peugeot 408, Suzuki S-Cross, Skoda Fabia, Subaru Solterra, Toyota Yaris Cross, Toyota Corolla Cross, Volvo C40 Recharge."

- “Yarisma otomotiv sektörüne büyük önem veriyor”

Açiklamada görüslerine yer verilen OGD Yönetim Kurulu Baskani Ufuk Sandik, 7 yildir Türkiye otomotiv sektöründe büyük çekisme ve heyecan içinde geçen yarismanin bu yil da ayni duygular içinde geçmesini beklediklerini belirterek, “Otomotiv sektörünün büyük önem verdigi bu yarisma ilk gününden itibaren deger gördü. Tüm bilesenlerin ve paydaslarin dikkatli bir sekilde takip ettigi 'Türkiye’de Yilin Otomobili' seçimini sekizinci kez düzenlemek büyük bir basari.” ifadelerini kullandi.