Hentbolda kadin ve erkek milli takimlari bir ilki gerçeklestirmeye çalisacakFatih Gazioglu- Türkiye Hentbol Federasyonu Genel Koordinatörü Zeki Pehlivan: - "Erkeklerde 2024 Avrupa Sampiyonasi, kadinlarda ise bu yil yapilacak Dünya Sampiyonasi'na katilarak bir ilki gerçeklestirmek istiyoruz"

Hentbolda kadin ve erkek milli takimlari bir ilki gerçeklestirmeye çalisacakFatih Gazioglu- Türkiye Hentbol Federasyonu Genel Koordinatörü Zeki Pehlivan:
- "Erkeklerde 2024 Avrupa Sampiyonasi, kadinlarda ise bu yil yapilacak Dünya Sampiyonasi'na katilarak bir ilki gerçeklestirmek istiyoruz"

ANKARA (AA) - Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Genel Koordinatörü Zeki Pehlivan, "Erkeklerde 2024 Avrupa Sampiyonasi, kadinlarda ise bu yil yapilacak Dünya Sampiyonasi'na katilarak bir ilki gerçeklestirmek istiyoruz." dedi.

Zeki Pehlivan, AA muhabirine yaptigi açiklamada, A milli erkek ve kadin hentbol takimlarinin son dönemdeki performansinin kendilerini umutlandirdigini belirtti.

Erkeklerde Avrupa Sampiyonasi finallerine katilarak Türk hentbolu için bir ilki basarmak istediklerini kaydeden Pehlivan, "Lüksemburg maçlarini kazandik. Bu maçlardan gelen puanlar Kuzey Makedonya ve Portekiz maçlari öncesi önemliydi. O maçlardan alacagimiz puanlar, bizi 2024 Avrupa Sampiyonasi'na götürecek." diye konustu.

Kiliç, erkek millilerin Konya'da Lüksemburg'a karsi farkli kazandigini belirterek, "Oyuncularimizin orada performansi müthisti. Ilk maçi tek farkla kazanmistik ama ikinci maçi 31-20 galip tamamladik. Oyuncularimiz savunmada özellikle çok iyiydi. Buradaki oyunu kalan iki maçta da ortaya koyarsak, 2024 Avrupa Sampiyonasi finallerine gideriz. Bu maçtaki performans bizi çok umutlandirdi." ifadelerini kullandi.


- "Kadin millilerimiz 26 Mart'ta Giresun'da kampa girecek"

Zeki Pehlivan, kadinlarda 2023 IHF Dünya Sampiyonasi Avrupa Elemeleri maçlarinin devam ettigini söyledi.

Kadin millilerin ilk maçini 7 Nisan'da Türkiye'de oynayacagini anlatan Pehlivan, "2023 IHF Dünya Sampiyonasi Avrupa Elemeleri play-off turunda Sirbistan ile iki önemli maç yapacagiz. Kadin millilerimiz 26 Mart'ta Giresun'da kampa girecek. Ilk maçimizi 7 Nisan Cuma günü Giresun'da oynayacagiz. Ikinci maçimizi ise 12 Nisan'da deplasmanda yapacagiz. Rakibimizi elememiz durumunda tarihimizde ilk kez Dünya Sampiyonasi'na katilma hakki kazanacagiz. Sampiyona ilk defa üç ülkenin (Danimarka, Norveç ve Isveç) ev sahipliginde, 29 Kasim-17 Aralik tarihlerinde düzenlenecek. Umarim ülkemiz adina, milli takimlarimiz adina basarili sonuçlar aliriz." ifadelerini kullandi.

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilen bölgenin hentbol takimlarina Ankara'da kucak açtiklarini kaydeden Pehlivan, sözlerini söyle tamamladi:

"Deprem magduru takimlarimiz maçlarini Ankara'da tamamlayacak. Gaziantep Nurdagi Halk Egitim Merkezi Spor Kulübü, Kahramanmaras Genç Nesil Bilisim Spor Kulübü, Osmaniye Arena Spor Kulübü, Sanliurfa Günesin Çocuklari GSK takimlarini federasyonumuza davet ettik. Konaklamalarini ve tüm ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Deprem bölgesi takimlari olduklari için maçlarini Ankara'da yapacaklar. Sadece bir takim, Gaziantep Hentbol Spor Kulübü katilamadigi için ligden çekildi. Böylece takimlarimizin oyundan kopmamalarini ve gruplarini tamamlamalarini saglayacagiz. Önümüzdeki hafta günde ikiser olmak üzere, maçlari 3 günde tamamlayip, gruptaki siralamayi belirleyecegiz."