2030 Dünya Kupasi'ni organize etmek için Ispanya-Portekiz ortak adayligina Fas da eklendiSenhan Bolelli

2030 Dünya Kupasi'ni organize etmek için Ispanya-Portekiz ortak adayligina Fas da eklendiSenhan Bolelli

MADRID (AA) - Fas, 2030 Dünya Kupasi'ni organize etmek için Ispanya ve Portekiz'in daha önce açikladigi ortak adayliga dahil olacagini duyurdu.

Ruanda'nin baskenti Kigali'de düzenlenen Afrika Futbol Konfederasyonu'nun (CAF) ödül töreninde Fas Egitim ve Spor Bakani Sakib Benmoussa tarafindan okunan Fas Krali 6. Muhammed'in mesajinda, Fas'in Ispanya ve Portekiz ile birlikte 2030 Dünya Kupasi'ni organize etmek için ortak adaylik sunacagi belirtildi.

Fas resmi haber ajansi MAP'in haberine göre, Kral 6. Muhammed, Ispanya-Portekiz-Fas ortak adayliginin "Afrika ve Avrupa arasinda, Akdeniz'in güneyi ve kuzeyi arasinda, Afrika, Arap ve Avrupa-Akdeniz dünyalari arasinda bir birligi temsil edecegini" savundu.

Fas Krali'nin mesajinda, 2030 Dünya Kupasi adayligi için ayrica "Afrika ve Avrupa'nin en iyilerini bir araya getirecek, deha, yaraticilik, deneyim ve kaynaklarin bir ittifakini gösterecek bir adaylik" ifadesi kullanildi.

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupasi'nda 4. olarak tarihi bir basari elde eden Fas Milli Takimi'ni da kutlayan Kral 6. Muhammed, ülkesinde futbolu "basari ve sürdürülebilir bir insani kalkinma olarak gördüklerini" kaydetti.

Fas Krali mesajinda, "Futbol bir tutku ve yaratici yetenegin ifade edilis tarzi olmanin yani sira gelecek vizyonu, verimli ve seffaf yönetim ve altyapi ile insan sermayesine yatirimdir." degerlendirmesinde bulundu.

Ispanya ve Portekiz geçtigimiz yil 2030 Dünya Kupasi için ortak adaylik karari alirken, Ispanya Basbakani Pedro Sanchez ve Portekiz Basbakani Antonio Costa Ukrayna'nin da buna dahil olmasi için destek verdiklerini açiklamisti.

Ancak son dönemlerde Ispanya, Portekiz ve Fas'in ortak adaylik için görüsmeler yürüttügüne iliskin iddialar basinda yer almisti.

2030 Dünya Kupasi'ni organize etmek için Arjantin, Sili, Uruguay ve Paraguay'in da ortak adayligi bulunurken turnuvaya ev sahipligi yapacak ülkenin 2024'te duyurulmasi bekleniyor.