Down sendromlular futsal ve basketbol milli takimlari Avrupa sampiyonlugunun favorisiFatih Çakmak- Down Sendromlular Futsal Milli Takimi Teknik Direktörü Acar: "Futsal takimimiz su an dünyanin parlayan yildizi, dünyanin en iyi iki takimindan birisi" - Down Sendromlular Basketbol Milli Takimi Antrenörü Yigenoglu: "Önceki sampiyonada finalde kaybettigimiz Italya'yi finalde yenerek kupayi Türkiye'ye götürmek istiyoruz"

 Down sendromlular futsal ve basketbol milli takimlari Avrupa sampiyonlugunun favorisiFatih Çakmak- Down Sendromlular Futsal Milli Takimi Teknik Direktörü Acar:
"Futsal takimimiz su an dünyanin parlayan yildizi, dünyanin en iyi iki takimindan birisi"
- Down Sendromlular Basketbol Milli Takimi Antrenörü Yigenoglu:
"Önceki sampiyonada finalde kaybettigimiz Italya'yi finalde yenerek kupayi Türkiye'ye götürmek istiyoruz"

PADOVA (AA) - FATIH ÇAKMAK - Down sendromlular futsal ve basketbol milli takimlari, Italya'da düzenlenen Avrupa Sampiyonasi'nda favori olarak gösteriliyor.

Down Sendromlular Futsal Milli Takimi Teknik Direktörü Ibrahim Acar, takim kaptanlari Birkan Dikici ve Resul Orakçi ile Down Sendromlular Basketbol Milli Takimi Antrenörü Osman Yigenoglu ve takim kaptani Gökhan Kotan, Padova kentinde baslayan organizasyonu AA muhabirine degerlendirdi.

Acar, uzun süren bir kamp dönemi geçirdiklerini, yaklasik 6 aydir çalistiklarini belirterek, "Uzun çalismalar sonucunda 2021'de yasadigimiz Avrupa Sampiyonlugu'nu insallah 2023'te de ülkemize getirerek üst üste ikinci kez Avrupa sampiyonu olmak istiyoruz. Kaptanlarim Birkan ile Resul yanimda herkes ilk maçimiz Portekiz müsabakasi için hazir. Insallah Istiklal Marsi'mizi okutmak istiyoruz." diye konustu.

Ilk maçlarinin Portekiz ile oldugunu, her maçtan sonra diger rakip için konsantre olduklarini aktaran Acar, "Maç maç gidiyoruz, insallah Portekiz'i yenip Italya ve diger rakiplerimizi de yenerek ismimizi finale yazdirmak istiyoruz. Tabii Down Sendromlular Futsal Milli Takimimiz su an dünyanin parlayan yildizi, dünyanin en iyi iki takimindan birisi önümüzde de Türkiye'mizde düzenlenecek bir olimpiyat (2024 Trisome Oyunlari) var. Burasi da onun öncesinde son sampiyona, o yüzden burada birinci olarak olimpiyata daha rahat gitmek istiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Futsal Milli Takim Kaptani Birkan Dikici de bugün ilk maçin heyecanli geçecegini belirterek, "Hocamin da dedigi gibi ikinci Avrupa sampiyonlugunu elde etmek istiyoruz. Bugün için çok çalistik, tekrardan Avrupa sampiyonu olup kupayi Cumhurbaskanimiza götürmek istiyoruz. Portekiz ile daha önceden de oynadik, nasil oynadiklarini biliyoruz, ikinci rakibimiz Italya olacak daha önce onu da yenmistik iyi bir baslangiç yapacagiz, diger rakiplerimizi görmedik ama biz Türkiye olarak iyi oynayacagiz. Avrupa sampiyonlugu ünvanimizi korumak istiyoruz." açiklamasinda bulundu.

Futsal Milli Takiminin ikinci kaptani Resul Orakçi da "Türkiye'ye kupayi almadan dönmüyoruz." seklinde iddiali olduklarini dile getirdi.


- Yigenoglu: "Kupayi Türkiye'ye namaglup götürmek istiyoruz"

Down Sendromlular Basketbol Milli Takimi Antrenörü Osman Yigenoglu da Padova'da maçlarini oynayacaklari salonda ilk antrenmanlarini gerçeklestirdiklerini belirterek, "Basketbolcularimiz da salonu tanima firsati buldular. Macaristan, Finlandiya, Portekiz ve Italya gibi rakiplerimizi de biraz izleme sansimiz oldu. Çocuklar buraya geldikleri için çok mutlu oldular." dedi.

Basantrenör Ufuk Bulut ile salonda teknik ve taktik açidan son çalismalarini tamamladiklarini belirten Yigenoglu, söyle konustu:

"Ilk maçimizda Portekiz'den ilk galibiyeti de alarak turnuvaya galibiyetle baslamak istiyoruz. Grupta bizi zorlayacak takim yine Italya olacaktir, bir önceki sampiyonada finalde kaybettigimiz Italya'yi finalde yenerek kupayi Türkiye'ye namaglup götürmek istiyoruz. Çocuklarin moralleri de çok yerinde umarim hiçbir aksilik yasamadan tüm maçlari kazaniriz. Bu sefer teknik ekibimiz de çok hazir Ufuk Bulut hocamla birlikte saha içinde maç disi faaliyetler ile aleyhimize olusabilecek durumlar için de gereken her türlü tedbiri aldik. Bu sefer önceki sampiyonada oldugu gibi kazandigimiz maçi haksizliklar yapilarak kaybetmek istemiyoruz."

Down Sendromlular Basketbol Milli Takimi'nin Kaptani Gökhan Kotan da "Ilk antrenmanimizi yaptik, güzel geçti. Rakiplerimizi yenecegiz ve finale çikacagiz, finalde de kazanip ülkemize bir efsane kaptan olarak altin kupayi götürecegim. Burada ülkemizi temsil ediyoruz, bayragimizi göklere çektirecegiz, Istiklal Marsi'mizi okutacagiz." degerlendirmesinde bulundu.