"Dijitale Kalpten Bagli Aile" kitabi Millet Kütüphanesi'nde tanitildiFatma Sevinç Çetin- RTÜK tarafindan basilacak kitap, 81 ildeki üniversitelere, okullara ve halk kütüphanelerine ücretsiz ulastirilacak- Basilan kitap ve eklerinde, "KTO Karatay Üniversitesi ve RTÜK isbirligi ile hazirlanmistir, para ile satilamaz" ibaresi yer alacak

"Dijitale Kalpten Bagli Aile" kitabi Millet Kütüphanesi'nde tanitildiFatma Sevinç Çetin- RTÜK tarafindan basilacak kitap, 81 ildeki üniversitelere, okullara ve halk kütüphanelerine ücretsiz ulastirilacak- Basilan kitap ve eklerinde, "KTO Karatay Üniversitesi ve RTÜK isbirligi ile hazirlanmistir, para ile satilamaz" ibaresi yer alacak

ANKARA (AA) - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Konya Ticaret Odasi (KTO) Karatay Üniversitesi arasinda imzalanan protokol çerçevesinde "Dijitale Kalpten Bagli Aile" kitabinin tanitimi, Cumhurbaskanligi Külliyesi Millet Kütüphanesi'nde yapildi.

Programda konusan RTÜK Baskan Yardimcisi Ibrahim Uslu, RTÜK olarak her platformda çocuklarin kirmizi çizgileri oldugunu dile getirdiklerini vurguladi.

Kurul olarak çocuklarin ve gençlerin fiziksel, ruhsal ve ahlaki gelisimlerini olumsuz etkileyecek yayinlar basta olmak üzere her türlü hassasiyeti gözettiklerini belirten Uslu, "Kamuoyunda bizlerin sürekli ceza veren bir kurum gibi lanse edilmenin aksine, daha çok düzenleme faaliyetleriyle çocuklarimizi, gençlerimizi medyada korumak, korunmaya muhtaç olan kesimleri korumak için elimizden gelen çalismalari yapmaya devam ediyoruz." diye konustu.

Uslu, RTÜK olarak "Akilli Isaretler" ve "Iyi Uykular Çocuklar" gibi projeler basta olmak üzere çocuklar ve gençlerin korunmasi için birçok çalismaya imza attiklarini hatirlatti.

"Dijitale Kalpten Bagli Aile" kitabinin ebeveynlerin, medya sektörünün, bu alana kafa yoran akademisyenlerin çalismalarina isik tutacagini belirten Uslu, "Kurum olarak bu eserin bir parçasi olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Basim ve dagitiminda RTÜK'ün de rol alacagi kitabimizda sadece çocuklarin degil, ebeveynlerin de dijital dünyaya ayak uydurmalari gerektigine dair önemli tespitler var." ifadelerini kullandi.

Bir ebeveyn olarak çocuklarin medyayi kullanma becerileri konusunda her gün saskinlik yasadigini dile getiren Uslu, söyle devam etti:

"Anne, babalar olarak dijitali, çocuklardan daha iyi takip edebilecek, dijitallere daha yogun vakif olabilecek yeterli bilgileri barindirmamiz gerekiyor. Bu baglamda bu kitaplarin, degerli eserlerin ebeveynlere önemli yol gösterici bir rehber olacagi kanaatindeyim."

Uslu, RTÜK tarafindan basilacak kitabin 81 ildeki üniversitelere, okullara ve halk kütüphanelerine ücretsiz ulastirilacagini bildirdi.

Ayrica basilan kitap ve eklerinde, "KTO Karatay Üniversitesi ve RTÜK isbirligi ile hazirlanmistir. Para ile satilamaz." ibaresi yer alacak.

- Kitap ebeveynler için yol haritasi niteliginde

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Dijitale Kalpten Bagli Aile kitabinin ebeveynler için adeta bir yol haritasi niteliginde oldugunu belirtti.

Kitabin, ebeveynlere, çocuklarin dijital dünyada tutarli, saglikli ve dengeli bir iliski gelistirmelerine yardimci olabilecek stratejiler sunacagini dile getiren Ortaç, kitabin çocuklara ulastirilmasi için oldukça çaba harcayacaklarini söyledi.

Dijitale Kalpten Bagli Aile Kitabi'nin Editörü Dr. Nabat Garakhanova ise kitabin 2 senelik bir emegin sonucu oldugunu kaydetti.