Deutsche Bank, Ingiliz kurumsal aracilik sirketi Numis'i 410 milyon sterline satin alacakNuran Erkul Kaya

Deutsche Bank, Ingiliz kurumsal aracilik sirketi Numis'i 410 milyon sterline satin alacakNuran Erkul Kaya

LONDRA (AA) - Deutsche Bank, merkezi Ingiltere'de bulunan kurumsal aracilik ve danismanlik sirketi Numis'i 410 milyon sterline (512 milyon dolar) satin almak üzere anlasmaya varildigini duyurdu.

Deutsche Bank'tan yapilan açiklamaya göre, Banka, Ingiltere ve Irlanda'daki kurumsal finansman faaliyetlerini Numis ile birlestirecek.

Anlasma kapsaminda Numis'in hissedarlarina hisse basina 350 peni, toplamda 410 milyon sterlin ödeme yapilacak.

Devir islemlerinin bu yilin son çeyreginde tamamlanmasi hedefleniyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Deutsche Bank Kurumsal Banka ve Yatirim Bankasi Baskani Fabrizio Campelli, söz konusu satin almanin küresel stratejileriyle uyumlu oldugunu belirterek, "Ingiltere'deki islerimizi nasil büyütecegimizi degerlendiriyoruz ve Numis, bu büyüme planlarimiz için stratejik sekilde uyumlu. Bu birlesmenin, ortak müsteri tabanimizdan yararlanarak daha fazla gelir elde etmemizi ve Ingiltere'deki sirketlerle iliskilerimizi derinlestirmemizi saglayacagini öngörüyoruz." ifadelerini kullandi.

Numis, FTSE 350 endeksinin yüzde 20'sini temsil eden 64 müsteri de dahil olmak üzere 166 müsteriye stratejik danismanlik ve kurumsal aracilik hizmeti sagliyor.