DP'li Altintas'tan yeni anayasa elestirisi Aynur Ekiz

DP'li Altintas'tan yeni anayasa elestirisi Aynur Ekiz

TBMM (AA) - Demokrat Parti (DP) Izmir Milletvekili Haydar Altintas, anayasanin her istenildiginde degistirilemeyecegini ifade etti.

Altintas, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, yeni yasama yilinda yeni anayasa yapilmasina yönelik açiklamalari ve beklentileri animsatti.

Iktidarin her sikistiginda Anayasa'yi degistirmek suretiyle ülkenin problemlerini çözebilecegi inancini millete kabul ettirmek dürtüsüyle ortaya yeni bir anayasa attigini savunan Altintas, "Anayasa dediginiz sey her istediginizde degistirebileceginiz bir müessese degil." dedi.

Siyasetin, AK Parti'nin elinde "dümensiz bir gemiye" döndügünü iddia eden Altintas, Anayasa'nin ilk 4 maddesi ile egitim ve ögrenim hakkini düzenleyen 42'nci maddesinde degisiklige karsi olduklarini söyledi.

Altintas, "Enflasyon, döviz kuru, hayat pahaliligi gibi konulardaki sikintilari yeni yapacaginiz anayasa ile mi çözeceksiniz? Yeni yapacaginiz anayasa ile emeklilerin maasini mi artiracaksiniz? Yapacaginiz yeni anayasa ile Kerkük'teki Türk varligini mi koruyacaksiniz? Dünyanin her tarafindan insanlarin kontrolsüz göçle akin akin gelmesini mi engelleyeceksiniz?" ifadelerini kullandi.