Cumhurbaskani adayi Kiliçdaroglu, Giresun'da konustu:Gültekin Yetgin- "Terör, söylüyorum terör bir insanlik suçudur, kim yaparsa yapsin, nereden gelirse gelsin teröre karsi durmayan zaten insan degildir. Teröre karsi ortak mücadele edecegiz, bunu hepinizin bilmesini isterim"

Cumhurbaskani adayi Kiliçdaroglu, Giresun'da konustu:Gültekin Yetgin- "Terör, söylüyorum terör bir insanlik suçudur, kim yaparsa yapsin, nereden gelirse gelsin teröre karsi durmayan zaten insan degildir. Teröre karsi ortak mücadele edecegiz, bunu hepinizin bilmesini isterim"

GIRESUN (AA) - Cumhurbaskani adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Terör, söylüyorum terör bir insanlik suçudur, kim yaparsa yapsin, nereden gelirse gelsin teröre karsi durmayan zaten insan degildir. Teröre karsi ortak mücadele edecegiz, bunu hepinizin bilmesini isterim." dedi.

Millet Ittifaki'nin cumhurbaskani adayi Kiliçdaroglu, Giresun Atatürk Meydani'nda düzenlenen mitingde, Karadeniz deyince akla ilk gelenin Karadeniz'in sevimli insanlari ve güzel yagmuru oldugunu belirtti.

Kiliçdaroglu, yagmurlu bir günde Giresunlularla bir arada oldugu için son derece mutlu ve memnun oldugunu söyledi.

Giresun'da 22 bin 294 gencin ilk kez oy kullanacagini aktaran Kiliçdaroglu, söyle devam etti:

"Simdi gençler siz demokrasiyi istiyor musunuz? Özgürlük istiyor musunuz? Is ve as istiyor musunuz? Güzel bir ülkede yasamak istiyor musunuz? Benim size sözüm var, sizin bütün hayalleriniz bay Kemal'in hedefi olacak, unutmayin sakin, benim hedefim olacak. Gençler ümitlerini baska ülkelerde degil kendi ülkesinde çalisarak, kendi ülkesinde üreterek, kendi ülkesinde alin teri dökerek kazanmasini bilmeli ve kazanmali, siyaset kurumu da bunun altyapisini mutlaka olusturmali."

- "Bu findigi dünyada üreten bir numarali ülkeyiz"

Kiliçdaroglu, konusmasinda findiga deginerek, "Bir pankart var, 'Findigin umudu Kiliçdaroglu' diye yaziyor. Giresun deyince tabii Türkiye'nin en iyi findigini herkes biliyor. Sadece ben degil, sadece Karadeniz de degil, sadece Türkiye de degil, dünya da bunu çok iyi biliyor." ifadelerini kullandi.

Karadeniz Bölgesi için çay ve findigin stratejik ürün oldugunun altini çizen Kiliçdaroglu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Yani burada findik, Karadeniz'de yetisen findik sadece bizim ülkemiz için degil dünya için de son derece degerli bir üründür. Bakin bu findigi dünyada üreten bir numarali ülkeyiz, elin oglu bizim ürettigimiz findiktan milyarlarca dolarlari kazaniyor ama bu findigi üreten Karadenizli kazanamiyor. Niçin? Madem ki ben üretiyorum, madem ki ben dünyada bir numarayim, nasil oluyor da elin oglu kazaniyor, biz kazanamiyoruz? Nasil oluyor da bizim döktügümüz alin terini baskalari kazaniyor?"

Kiliçdaroglu, "Sen her seyi dolara bagladin, köprüye geçis dolar, bilmem ne aliyorsun dolar, kendine maas aliyorsun dolar, bu findigi da o zaman dolar yapalim, kilosu 4 dolar, bir daha söylüyorum kilosu 4 dolar." ifadelerini kullanarak, "Bunun büyük bir kismi zaten yüzde 90'i disariya ihraç ediliyor, ihraç ürünü ayni zamanda. O zaman 4 dolar yaparsin, sabit fiyat olur, dolayisiyla üretici her yil ne kadar kazanacagini, ne kadar üretecegini gayet iyi bilir. Sözüm söz, bay Kemal'in sözü, 4 dolarin altina asla düsmeyecek bu findik." diye konustu.

Alandakilere "Iktidar istiyor musunuz? Halkin iktidarini istiyor musunuz? Mazlumdan, garipten, gurebadan yana olan bir iktidar istiyor musunuz?" diye soran Kiliçdaroglu, "O zaman sandiga gidecegiz, oyumuzu kullanmadan önce elimizi vicdanimiza koyacagiz, kul hakki yiyenlere oy vermeyecegiz. Kul hakki yüce yaradan 'en büyük günah' diyorsa, mali götürene, hirsizlik yapana, yolsuzluk yapana, tüyü bitmemis hakki yiyene oy vermeyecegiz." dedi.

Kemal Kiliçdaroglu, kendilerine iftira atmak için siraya girenlerin oldugunu belirterek sunlari kaydetti:

"Yok terör, yok söyle, yok böyle, yok su örgüt, yok bunu yapti, yok Kiliçdaroglu söyle, yok masanin alti, yok masanin üstü, ne derseniz deyin yüregim ne kadar açiksa beni öyle bilin. Terör, söylüyorum terör bir insanlik suçudur, kim yaparsa yapsin, nereden gelirse gelsin teröre karsi durmayan zaten insan degildir. Teröre karsi ortak mücadele edecegiz, bunu hepinizin bilmesini isterim."

- "Yeteri kadar kamplasti bu ülke"

Dünyada huzur içinde beraber yasamak istediklerini ifade eden Kiliçdaroglu, "Caddelerinde, sokaklarinda birbirimize merhaba demek istiyoruz, ön yargilarimizdan kurtulmak istiyoruz. Yeteri kadar kamplasti bu ülke, artik kamplasmadan çikmali. Elin oglu büyüyor, elin oglu gelisiyor, biz giderek küçülüyoruz. Gençlerimiz gelecegini yurt disinda ariyor 'acaba yurt disina gidersem isim olur mu, asim olur mu?' diye." seklinde konustu.

Tüm köy okullarini açacaklarini anlatan Kiliçdaroglu, bütün köy okullarinda ögretmenler olacagini, Ferhat ile Sirin'in bulustugu gibi ögretmen ve ögrenciyi bulusturacaklarini aktardi.

Kiliçdaroglu, köylerde ayni zamanda ziraat mühendisi bulunacagini kaydederek, "Ayni zamanda veteriner hekim olacak, ayni zamanda teknisyenler olacak, onlarin ayliklarini, ögretmenin ayligini nasil devlet ödüyorsa onlarin ayliklarini da devlet ödeyecek. Onlar size hizmet edecek, sizin için çalisacak, sizin için üretecek, dolayisiyla topragin bereketli olmasini onlar saglayacak. Bundan da bütün arkadaslarimin, bütün dostlarimin, bütün vatandaslarin emin olmasini isterim." ifadesini kullandi.

Issizligin tüm kötülüklerin anasi oldugunu vurgulayan Kiliçdaroglu, söyle konustu:

"Bir anneyi, bir babayi düsünün, bogazindan kesip evladini okutuyor, üniversiteye gönderiyor. Eger bir geliri yoksa, eger is bulamiyorsa o evde huzur yoktur. Sözüm söz, her eve huzuru getirecegim. Sözüm söz, her eve bereketi getirecegim. Sözüm söz, Türkiye için çalisacagim."

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu ve Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas'in da katilimcilara hitap ettigi program, milletvekili adaylarinin tanitimiyla sona erdi.