Cumhurbaskani Erdogan, Rusya'ya geldiFerdi Türkten

Cumhurbaskani Erdogan, Rusya'ya geldiFerdi Türkten

SOÇI (AA) - Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Rusya Federasyonu Devlet Baskani Vladimir Putin'in davetine icabetle günübirlik çalisma ziyareti gerçeklestirmek üzere "TUR" uçagiyla saat 12.15'te Rusya'ya geldi.

Cumhurbaskani Erdogan'i, Soçi Uluslararasi Havalimani'nda Krasnodar Bölge Vali Yardimcisi Aleksandr Ruppel, Soçi Belediye Baskani Aleksey Kopaygorodskiy, Rusya Disisleri Bakanligi Devlet Protokolü Genel Müdür Yardimcisi Igor Bogdasev, Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ile diger yetkililer karsiladi.

Erdogan ile esi Emine Erdogan, Disisleri Bakani Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, Milli Savunma Bakani Yasar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, Ticaret Bakani Ömer Bolat, MIT Baskani Ibrahim Kalin, Savunma Sanayii Baskani Haluk Görgün ve Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun da Soçi'ye geldi.

Erdogan ile Putin görüsmesinin en önemli gündem maddesi, 17 Temmuz'da Rusya'nin çekildigi Karadeniz Tahil Koridoru Anlasmasi olacak. Rusya-Ukrayna Savasi'ndaki son gelismelerin de ele alinacagi görüsmede, basta enerji, ticaret, ekonomi ve turizm olmak üzere, iki ülke arasindaki iliskiler de masaya yatirilacak.