Bursa'da huzurevi sakinleri depremzede çocuklar için atki, bere, oyuncak, çanta yaptiMustafa Yilmaz

Bursa'da huzurevi sakinleri depremzede çocuklar için atki, bere, oyuncak, çanta yaptiMustafa Yilmaz

BURSA (AA) - Bursa Büyüksehir Belediyesi Huzurevi sakinlerinin her yil kermes için hazirladigi el emegi atki, bere, oyuncak ve çanta gibi ürünler bu sene depremzede çocuklara gönderilecek.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, huzurevinde kalanlar hobi atölyelerinde daha önce kermes için ürettikleri ürünleri bu kez deprem bölgesindeki çocuklar için hazirladi.

Kolilere yerlestirilen atki, bere, oyuncak, çanta gibi el emegi ürünler, Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremden etkilenen illerdeki çocuklara ulastirilacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen sosyal hizmet uzmani Ümit Sir, huzurevi sakinlerinin toplumun yararina olacak her konuda ellerinden geleni yaptigini belirtti.

Yasanan felaketin ardindan depremzedelerle empati kurarak yanlarinda olmak istediklerini aktaran Sir, sunlari kaydetti:

"Sakinlerimiz hobi atölyelerinde yil boyunca ürünler hazirliyor ve bu ürünler düzenlenen kermeste sergileniyordu. Buradan elde edilen gelirle de ihtiyaçlar karsilaniyordu. Yasanan depremlerin ardindan onlar da büyük üzüntü yasadilar. Oradakilerle empati kurdular, yardimlar sagladilar. 'Baska neler yapabiliriz?' arayisi içinde oldular. Bizlere bu yil kermes için ürettikleri ürünleri deprem bölgesindeki çocuklara göndermek istediklerini söylediler. Biz de onlar için zemin hazirladik. Yaptiklari ürünleri kolilere yerlestirdiler, paketlediler ve gönderime hazirladilar. Bu durumdan çok mutlu oldular, onlarin mutlulugunu görmek bizi de çok mutlu etti."