Besiktas'ta manken Gizem Akbas'in darbedilmesi davasinda saniga 7 ay 15 gün hapis cezasiBasak Akbulut Yazar

Besiktas'ta manken Gizem Akbas'in darbedilmesi davasinda saniga 7 ay 15 gün hapis cezasiBasak Akbulut Yazar

ISTANBUL (AA) - Besiktas'taki bir gece kulübünde eski kiz arkadasi manken Gizem Akbas'i darbettigi gerekçesiyle yargilanan sanik, "kadina karsi basit tibbi müdahale ile giderilebilecek sekilde kasten yaralama" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasina çarptirildi.

Istanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, müsteki Gizem Akbas ile 9 avukati katildi.

Saniklar Mücahit Ismail Ayta ile Muhammet Emre Balci adina avukatlari Mehmet Firat Can Haraç'in hazir bulundugu durusmada, cumhuriyet savcisinin bir önceki celse açikladigi esasa iliskin mütalaasina karsi taraflarin beyanlari alindi.

Gizem Akbas'in avukatlarindan Gökhan Çantaoglu, mütalaada saniklarin tehdit suçundan beraatlerinin istenmesini kabul etmediklerini belirterek, "Müvekkil olay günü vahsice saldiriya ugramistir. Müvekkilin sanik Ayta hakkinda olaydan önce aldirdigi bir uzaklastirma karari var. Tehdidin varligi zaten mahkeme karariyla bellidir. Ayrica olayin kadin cinayetleri kapsaminda degerlendirilmesini istiyoruz. Adli Tip Kurumu raporu yetersizdir. Gerekirse üniversite hastanesinden rapor alinmasini istiyoruz. Saniklar cezalandirilsin." diye konustu.

Müsteki Gizem Akbas da sikayetinin devam ettigini söyledi.

Saniklarin avukati Mehmet Firat Can Haraç ise "Bize göre tehdit suçu olusmamistir. Kasten yaralama suçuna iliskin haksiz tahrik indirimlerinin uygulanmasini istiyoruz." dedi.

Davayi karara baglayan mahkeme, sanik Mücahit Ismail Ayta'yi "kadina karsi basit tibbi müdahale ile giderilebilecek sekilde kasten yaralama" suçundan 9 ay hapse çarptirdi.

Sanigin gelecegi üzerindeki etkisini dikkate alarak cezayi 7 ay 15 güne indiren mahkeme, "birden fazla kisi ile tehdit" suçundan cezalandirilmasi istenen her iki sanigin delil yetersizliginden beraatine hükmetti.

- Mütalaadan

Cumhuriyet savcisi, 30 Mart'taki durusmada esasa iliskin görüsünü açiklamisti.

Mütalaada, önceden arkadas olan daha sonra ayrilan Mücahit Ismail Ayta ve Gizem Akbas'in 16 Temmuz 2021'de Besiktas'taki bir mekanda karsilastiklari belirtilerek, ikili arasinda çikan tartisma sonucu sanigin Akbas'i yumruklayarak darbettigi anlatilmisti.

Darp raporuna göre Akbas'in basit tibbi müdahale ile giderilebilir ölçüde yaralandigi, güvenlik kameralarindan da darp olayinin açikça gözlemlendigine yer verilen mütalaada, sanik Ayta'nin "kadina karsi kasten yaralama" suçundan 6 aydan 1 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istenmisti.

Mütalaada, saniklar Mücahit Ismail Ayta ile diger sanik Muhammet Emre Balci'nin "tehdit" suçundan beraatlerine karar verilmesi gerektigi belirtilmisti.