Batman'da pedallar her gün 600 aileye sicak yemek ulastirmak için çevriliyorIbrahim Toprak,Fahrettin Turgut

Batman'da pedallar her gün 600 aileye sicak yemek ulastirmak için çevriliyorIbrahim Toprak,Fahrettin Turgut

BATMAN (AA) - Türk Kizilay Batman Subesi, ramazan dolayisiyla kentte misafir edilen depremzedeler ile ihtiyaç sahiplerinden olusan 600 aileye her gün sicak yemek hizmeti sunuyor.

Ramazan ayinda yardim çalismalarinin yogunlastiran Türk Kizilay Batman Subesi, gida kolisi dagitimi ve nakdi yardimlarin yani sira sicak yemek hizmetini de sürdürüyor.

Kizilay mutfaginda hazirlanan yemekler gönüllüler tarafindan çogunlukla bisiklet ve diger araçlarla vatandaslarin adreslerine ulastiriliyor.

Türk Kizilay Batman Sube Baskani Davut Okçu, AA muhabirine, Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan kente gelen depremzedeleri misafir ettiklerini belirterek, Batman'da yaklasik 13 bin depremzedenin bulundugunu söyledi.

Ramazan dolayisiyla da kentte depremzedelerin de bulundugu 600 aileye iftarda sicak yemek destegi sunduklarini dile getiren Okçu, "1735 kisiye 1000'er liralik nakdi yardimi da ramazanin sonuna kadar ulastirmis olacagiz. Ayrica 200 kisiye gida kolisi teslim ettik. Depremzedelere yönelik giyim yardiminda da bulunduk." dedi.