BAE'den Sanliurfa'daki deprem ve selden etkilenen ihtiyaç sahiplerine yardimYasin Dikme

BAE'den Sanliurfa'daki deprem ve selden etkilenen ihtiyaç sahiplerine yardimYasin Dikme

SANLIURFA (AA) - Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) Ankara Büyükelçiligi, BAE Kizilayi ve Deniz Feneri Dernegince ramazan ayi dolayisiyla Sanliurfa'da ihtiyaç sahiplerine gida kolisi dagitildi.

Birlesik Arap Emirlikleri, ramazan ayinda depremden etkilenen illerde yardim çalismalarina devam ediyor.

Bu kapsamda BAE Ankara Büyükelçiligi tarafindan temin edilen yardim kolileri, Deniz Feneri Derneginin Yenice Mahallesi'ndeki deposuna getirildi.

Burada araçlara yüklenen yardim kolileri, ihtiyaç sahiplerinin evlerine götürülerek teslim edildi.

Deniz Feneri Dernegi Sanliurfa temsilcisi Osman Gerem, AA muhabirine, BAE Kizilayindan ramazan ayi dolaysiyla gelen yardimlari magdur ve mazlumlara ulastirdiklarini söyledi.

Birlesik Arap Emirlikleri'nin yaklasik 10 yildir yardimlari sürdürdügünü belirten Gerem, "Yardimlar sadece Sanliurfa ile sinirli degil. Kilis ve Adiyaman'daki ihtiyaç sahiplerine de yardimlar ulastiriliyor. Bu ramazan ayinda magdurlarin iftar sofralarina bereket olmaya çalisiyoruz. Yardimlarda emegi geçenlerden Allah razi olsun" dedi.

Deniz Feneri Dernegi Ankara Sube Müdürü Musa Balkan da Sanliurfa'da deprem ve selden etkilenen ihtiyaç sahiplerine yardim ulastirmaya devam ettiklerini dile getirerek, "Basta Sanliurfa olmak üzere bölge büyük bir afet yasadi ve imtihandan geçti. Deprem ve selden hayatini kaybeden kardeslerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Rabb'im insallah bir kez daha böyle felaketler yasatmaz. Magdur kardeslerimizin iftar ve sahur sofralarina bir nebze katki saglamaya çalisiyoruz. Emegi geçenlerden Allah razi olsun." diye konustu.

Yardim kolilerin dagitimina BAE Ankara Büyükelçiligi görevlisi Muhammed Öztürk ve gönüllüler katildi.