Aygaz'in "W-Energy for Equality" programinin ilk dönemi tamamlandiBasak Erkalan

Aygaz'in "W-Energy for Equality" programinin ilk dönemi tamamlandiBasak Erkalan

ANKARA (AA) - Aygaz'in, teknoloji ve inovasyonda cinsiyet esitliginin saglanmasina yönelik taahhütleri kapsaminda hayata geçirdigi "W-Energy for Equality" programinin ilk dönemi tamamlandi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, "Enerjimiz senin için, enerjimiz gelecek için" mottosuyla baslatilan W-Energy For Equality programi üç ana projeden olusuyor.

Aygaz'in programi kapsamindaki W-Energy For Technology, W-Energy For Innovation ve W-Energy for Future projeleriyle ilk dönemde 30 binin üstünde genç kadina egitim destegi saglandi. Tüm projelerle toplam 100 bin kiz çocugu ve kadina ulasilmasi amaçlaniyor.

W-Energy For Technology projesi ile 3 yilda 80 bin kadinin dijitallesme ve yapay zeka alaninda egitilmesi ve dijital farkindaliginin artirilmasi hedefleniyor. Ilk yili tamamlanan projede, 17 bin 655 kadin ücretsiz egitimlerden faydalandi.

W-Energy For Innovation projesi ise kadinlari teknoloji ve inovasyon konularinda farkli egitim ve mentorluk programlariyla girisimcilik yolculuklarinda profesyonel olarak destekliyor. Program kapsaminda, toplam 209 üniversitenin 159'undan basvuru alindi, 200'den fazla sivil toplum, dernek, ögrenci organizasyonu ve belediye ile partnerlik yapildi. Projeyle bugüne kadar 9 bin 800 kadina ulasildi.

W-Energy For Future projesiyle mentor olarak yetistirilecek kadinlarin, lisede ögrenim gören kiz ögrencilere teknoloji ve inovasyon alaninda mentorluk vermesi ve ögrencilerin üniversite tercihlerinde bu alanlara yöneltilmesi hedefleniyor. Projeyle her yil 200 mentor yetistirilecek ve 1 yil içinde 10 liseli kiz ögrenciye 2 seans mentorluk verilecek. Programin ilk döneminde 189'u mentor olmak üzere 3 binden fazla kadina ulasilirken, toplam 6 bin 600 kadin ögrenciye ulasilmasi amaçlaniyor.

W-Energy for Equality programi kapsaminda çocuklara yönelik de egitim verildi. Rahmi Koç Müzesi isbirligiyle uygulanan W-Energy for Kids projesi kapsaminda "Bil Bakalim?" adli interaktif içerikte bilmeceler üzerinden çocuklara kadin mucitlerin icatlari anlatilarak olasi kalip yargilarin yikilmasi hedefleniyor.

Tamami ücretsiz olan egitimlerle ilgili detayli bilgiye https://aygaz.com.tr/kurumsal/aygaz-w-energy internet adresinden ulasilabiliyor.