Arçelik, TEKNOFEST'te inovatif teknolojilerini ve siber güvenlik çözümlerini sergilediGökhan Yildiz- Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi'nin TEKNOFEST 2023 kapsaminda düzenledigi Hackmasters Siber Güvenlik Yarismasi'nin paydasi olan Arçelik, final etabinda akilli beyaz esyanin siber güvenligine odaklandigi bir mizansen hazirladi

Arçelik, TEKNOFEST'te inovatif teknolojilerini ve siber güvenlik çözümlerini sergilediGökhan Yildiz- Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi'nin TEKNOFEST 2023 kapsaminda düzenledigi Hackmasters Siber Güvenlik Yarismasi'nin paydasi olan Arçelik, final etabinda akilli beyaz esyanin siber güvenligine odaklandigi bir mizansen hazirladi

ISTANBUL (AA) - Arçelik, dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te inovatif teknolojilerini ve akilli cihazlar için gelistirdigi siber güvenlik çözümlerini sergiledi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Arçelik, etkinlik çerçevesinde Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi'nin düzenledigi Hackmasters Siber Güvenlik Yarismasi'na akilli cihazlar için gelistirdigi çözümler ve senaryo ile destek verdi.

Arçelik, yarismanin final etabinda akilli beyaz esyanin siber güvenligine odaklandigi bir mizansen hazirladi. Arçelik Siber Güvenlik Ekibi, 1.000'in üzerinde yarismaci arasindan finale kalan 20 katilimcinin yaristigi final etabi için beyaz esyanin yazilimlarina bilinçli olarak IoT siber güvenlik zafiyetleri yerlestirdi. Yarismacilar, bu zafiyetleri bularak ilerledikleri final etabinda birincilik için mücadele etti.

Sirket, TEKNOFEST'te inovatif teknolojilerinden bazilarini da ziyaretçilerle bulusturdu. Ankastre firin, bulasik makinesi, kamerali buzdolabi, robot süpürge, Android TV ve küçük ev aletleri ürünlerinin sergilendigi stant büyük ilgi çekti.

Stantta yer alan ürünlerden kamerali buzdolabi, içerisindeki iki kamera ile malzemeleri görerek HomeWhiz mobil uygulamasi üzerinden malzemelerin takibini kolaylastirirken, ankastre firin ve bulasik makinesi, akilli kablosuz ag baglantilari ile Homewhiz uygulamasi üzerinden kontrol edilebiliyor. HobEx, ocak içi davlumbaz teknolojisi ile iki ürünü bir arada sunuyor, pisirme sirasinda ve sonrasinda yemek kokularini önlüyor. Sicaklik sensörlü davlumbaz ise isi oranina göre çalisma kademesini otomatik olarak ayarlayabiliyor.

- "Arçelik olarak siber güvenlik konusunda çalismalarimizi büyük bir hassasiyetle yürütüyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Nihat Bayiz, dijital dönüsümün hizla gerçeklestigi bir dönemde bilgi teknolojileri güvenliginin önemli olduguna isaret ederek, internete baglanabilir akilli cihaz sayisinin her geçen gün arttigini aktardi.

Bayiz, özellikle beyaz esya, robot süpürge gibi günlük hayatta siklikla kullanilan ev aletleri için siber güvenlik konusunun ilk siralarda yer aldigini belirterek, sunlari kaydetti:

"IoT cihazlarin siber güvenligi için baskalari tarafindan kontrol edilmemesi, ürettigi verilerin güvenli bir sekilde iletilebilmesi, saklanmasi veya baska hedeflere saldiri amaçli kullanilamamasi önem arz ediyor. Biz de Arçelik olarak siber güvenlik konusunda çalismalarimizi büyük bir hassasiyetle yürütüyor, tüketicilerimizin verilerini uçtan uca korumayi hedefliyoruz. Dünyada internete baglanabilir beyaz esyada siber güvenlik amaçli özel bir kripto çipi olan Hardware Security Module'u kullanan ilk sirketlerden biriyiz. Ayrica, uluslararasi alanda ileri düzey birçok farkli siber güvenlik sertifikasina sahip beyaz esya üretiyoruz.

IoT Siber Güvenlik ekibimiz ile bu alandaki basarilarini ödülle taçlandirarak 2018 yilinda Ingiltere’deki IoT Security Foundation tarafindan Yilin IoT Siber Güvenlik Sampiyonlugu Ödülü'nün de sahibi olduk. Yenilikçi ürün portföyümüzle daha baglantili ve dijitallesen bir dünya için yenilikçi ve akilli çözümler gelistiriyoruz. Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi'mizin düzenledigi Siber Güvenlik Yarismasi'na çözümlerimizle destek vermekten memnuniyet duyuyoruz."