Antrenör polisler, gelecegin sampiyon adaylarini yetistiriyorNecat Hazar- Van'da çesitli branslarda antrenörlük belgesi olan polis memurlari, kentteki çocuklari ve gençleri Yeni Van Polis Gücü Spor Kulübü bünyesinde spora kazandiriyor- Spor Güvenligi Subesinde görevli komiser Ali Ihsan Akbaba:"Gençlerimiz burada sadece sportif anlamda egitim alip müsabakalara hazirlanmiyor, ayni zamanda polis olan antrenörlerimiz, sporcu kardeslerimizin aileleriyle yakin iliski kurarak disiplinli, öz güvenli v

Antrenör polisler, gelecegin sampiyon adaylarini yetistiriyorNecat Hazar- Van'da çesitli branslarda antrenörlük belgesi olan polis memurlari, kentteki çocuklari ve gençleri Yeni Van Polis Gücü Spor Kulübü bünyesinde spora kazandiriyor- Spor Güvenligi Subesinde görevli komiser Ali Ihsan Akbaba:"Gençlerimiz burada sadece sportif anlamda egitim alip müsabakalara hazirlanmiyor, ayni zamanda polis olan antrenörlerimiz, sporcu kardeslerimizin aileleriyle yakin iliski kurarak disiplinli, öz güvenli v

VAN (AA) - NECAT HAZAR - Van'da asayisin saglanmasi, huzur ve güven ortaminin korunmasi için görev yapan polisler, ayni zamanda spora kazandirdiklari gençlere ve çocuklara 4 bransta egitim veriyor.

Kentteki dezavantajli çocuklarin ve gençlerin hayatlarina dokunulmasina yönelik birçok projeyi hayata geçiren Van Emniyet Müdürlügü ekipleri, sportif faaliyetlere de destegini sürdürüyor. Bu kapsamda da geçen yil Yeni Van Polis Gücü Spor Kulübü kuruldu, kent genelinde yürütülen çalismalarla onlarca yetenekli gençler kulüp bünyesine alindi. Emniyet Müdürlügünün farkli subelerinde görev yapan ve antrenörlük belgeleri olan polisler de güres, muaythai, boks ve hentbol branslarinda gençlere egitim vermeye basladi.

Malzeme, ulasim ve konaklama ihtiyaçlari kulüp tarafindan karsilanan genç yetenekler, katildiklari sampiyonalarda elde ettikleri basarilarla kendilerine saglanan destegin karsiligini verdi.??????? Geçen hafta Ankara'da düzenlenen Muaythai Okul Sporlari Türkiye Sampiyonasinda Yeni Van Polis Gücü Spor Kulübü bünyesindeki 3 sporcu kendi kategorilerinde altin, bir sporcu da gümüs madalya kazandi.

- "75 erkek ve 65 kiz sporcumuz faaliyetlerine devam ediyor"

Spor Güvenligi Subesinde görevli komiser Ali Ihsan Akbaba, AA muhabirine, polis memurlarinin zorlu görevlerinin yaninda muaythai, boks, güres ve hentbol branslarinda sporculara egitim verdigini söyledi.

Yeni Van Polis Gücü Spor Kulübünün Van Emniyet Müdürü Atanur Aydin'in talimati ve destegiyle kuruldugunu belirten Akbaba, söyle konustu:

"Van'da kabiliyetleri olup spor yapma imkani bulamayan gençlerimize destek olma, sporun yayginlasmasini saglama, onlarla bir arada güzel vakit geçirme ve sonucunda da basarilar elde etme amacimiz böyle bir çalismayi ortaya çikardi. Su an kulübümüzde 9-15 yas araliginda 75 erkek ve 65 kiz sporcumuz faaliyetlerine devam ediyor. Gençlerimiz burada sadece sportif anlamda egitim alip müsabakalara hazirlanmiyor, ayni zamanda polis olan antrenörlerimiz, sporcu kardeslerimizin aileleriyle yakin iliski kurarak disiplinli, öz güvenli ve spor ahlaki olan bireyler olarak toplumsal hayata katilmalarini sagliyor. Adeta sporcularimizin yasam koçu oluyorlar. "

Yeni Polis Gücü Spor Kulübü Baskani Taner Coskun ise Van'da spora yapma sansi bulunmayan, çocuklara ve gençlere bu imkani olusturmak için emniyet mensuplariyla yola çiktiklarini ifade etti.

Kulübün 4 bransta hizmet verdigini ve bu sayinin artirilacagini bildiren Coskun, "Van'in belli bölgelerinde spora erisemeyen çocuklarimiza ulasarak onlari sporla tanistirip topluma iyi bireyler kazandirmaya çalisiyoruz. Bunu yaparken hiçbir ayrim yapmadan herkese yardimci olmaya çalisiyoruz." dedi.

- "Ögrencileri kardesim gibi görüyorum"

Hentbol antrenörlügü yapan polis memuru Kübra Kasap, hentbol kiz takimi olarak hedeflerinin bölgede ilk üçe girip Türkiye finallerine katilmak oldugunu söyledi.

Bölgede kizlari destekleyerek basarilarini artirmaya çalistiklarini vurgulayan Kasap, "Biz kadinlarin bunu basaracagina inaniyoruz ve kizlarimizi bu yönde çalistiriyoruz. Kizlara çok zaman harcamaya çalisiyorum. Her türlü sikintilarinda beni arayabiliyorlar çünkü beni bir ablalari olarak görüyorlar. Ben de onlari ögrenci degil kardesim olarak görüyorum. Onlarin mutlu olmasi bizi de mutlu ediyor. Insallah ilerleyen zamanlarda bu takim sesini Türkiye'ye duyuracak ve Van'in gururu olacak." diye konustu.

Güres antrenörü Fahri Polat ise "Çocuklarin bu bransa baslamasinda, ön yargilarindan dolayi ilk günler biraz sikinti yasadik. Zamanla buradaki ortami gören sporcularin bize ilgisi artti. Arkadaslari da gelmeye basladi. Bu kulüpte sporcularimiz Vanli çocuklar ve emniyet mensuplarinin çocuklarindan olusuyor. Bu da çocuklar arasinda etkilesimi artiriyor ve basarili olmalarini sagliyor." ifadelerini kullandi.

Muaythai antrenörü Mücahit Toktas da kulüp bünyesinde spor yapan ögrencilerin daha önce polislere mesafeli davrandigini bildirdi. Etkinlikler sayesinde bu durumun degistigini vurgulayan Toktas, söyle konustu:

"Devletin, milletin sahip çikip, deger verdigini gördükçe polisleri daha çok seviyorlar. Bu çocuklarimizin basarili olmasina vesile oluyor. Katildigimiz bir turnuvada 7 sporcuyla 7 birincilik alarak büyük bir basariya imza attik. Önümüzde Türkiye sampiyonasi var. Çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu sampiyonada iyi dereceler elde ederek bayragimizi uluslararasi alanda dalgalandirmak istiyoruz."

Muaythai sporcusu Meryem Gümüs, polislerin egitim gördügü okulda yaptigi konusmadan etkilenerek spora basladigini belirtti, kendisine destek verenlere tesekkür etti.

Polislerin destegiyle boksa baslayan Eda Nur da spora basladiktan sonra ruhsal ve fiziksel olarak kendini daha iyi hissettigini, bu dalda önemli basarilar elde ederek Van'in adini duyurmak istedigini dile getirdi.