ATP, Polat Holding ve 16 sirketine dijital mutabakat hizmetleri verecekMehmet Kadir Kilinç- ATP Digital Direktörü Okan Kurdoglu:- "Yerli ve milli bir grubun 'Güvenli ve sürdürülebilir bir gelecek' vizyonuna tam uyan bir ürün sagladigimiz ve gelisimine katki verdigimiz için mutluyuz"

ATP, Polat Holding ve 16 sirketine dijital mutabakat hizmetleri verecekMehmet Kadir Kilinç- ATP Digital Direktörü Okan Kurdoglu:- "Yerli ve milli bir grubun 'Güvenli ve sürdürülebilir bir gelecek' vizyonuna tam uyan bir ürün sagladigimiz ve gelisimine katki verdigimiz için mutluyuz"

ISTANBUL (AA) - ATP, Polat Holding ve bagli 16 grup sirketiyle dijital mutabakat platformu hizmeti verilmesi konusunda anlasma sagladi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, ATP, alici ve satici sirketlerin aralarindaki finansal mutabakatlarini mali belge düzenleme ve saklama yönetmeligine uygun sekilde dijital olarak aktaran ve kagit kullanimini azaltarak çevreyi koruyan Dijital Mutabakat ürünüyle Polat Holding ve 16 grup sirketine hizmet verecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen Polat Holding CFO'su Oktay Hatirnaz, holdingin ekosistemine deger katma ve sürdürülebilir bir dünya için çevre dostu teknolojileri kullanma vizyonu çerçevesinde, grup sirketleriyle birlikte Dijital Mutabakat platformuna geçmeyi kararlastirdiklarini belirtti.

Hatirnaz, "Bu yeni sistemin maliyetleri azaltan, veri aktarimini hizlandiran ve yasal yükümlülükleri kolaylastiran kullanim özelliklerinin bize zaman ve para tasarrufu saglayacagini umuyoruz. Uygulamanin daha seffaf ve erisilebilir bir ödeme takvimi sunmasi, nakit akisimizi yönetmesi ve finansman maliyetlerimizi düsürmesi karar vermemizi daha da kolaylastirdi." ifadelerini kullandi.

ATP Digital Direktörü Okan Kurdoglu da yeni dijital mutabakat ürünlerinin Polat Holding ve grup sirketlerinde kullanima baslanmasindan heyecan duyduklarini aktararak, sunlari kaydetti:

"Yerli ve milli bir grubun 'Güvenli ve sürdürülebilir bir gelecek' vizyonuna tam uyan bir ürün sagladigimiz ve gelisimine katki verdigimiz için mutluyuz. Dijital mutabakat ürünümüzün zamandan ve paradan tasarruf etmek isteyen firmalar tarafindan yogun bir sekilde tercih edilecegini öngörüyoruz. Çevre dostu yapisi, mali belge düzenleme ve saklama yönetmeligine uygun olmasi, Dijital Mutabakat'in sürdürülebilirligi destekleyici diger özellikleri. Sürdürülebilirlik hedefi için çalisan firmalarin yeni ürünümüze ilgi göstermelerini bekliyoruz."

- ATP Dijital Mutabakat, çevre dostu bir çözüm sunuyor

Verilen bilgiye göre, Dijital Mutabakat, elektronik mali belge düzenleme ve saklama yönetmeligine uygun düzenlenen ve sirketlerin finansal olarak karsilikli anlasmasini kolaylastiran bir uygulama.

Bu sistem sayesinde, mali belgeler elektronik ortamda düzenlenip, saklanabiliyor. Ayrica sistemle, kagit kullanimi azaltilarak çevre dostu bir çözüm sunuluyor. Dijital Mutabakat, muhasebe, finans ve ERP yazilimlariyla uyumlu çalisiyor ve 5 yillik saklama kapasitesiyle verileri arsivlemeyi daha da kolaylastiriyor.