ABD, bankacilik sistemine güveni artirmak için harekete geçtiSevgi Ceren Gökkoyun- ABD Baskani Joe Biden: - "Yarin sabah, tarihi ekonomik toparlanmamizi korumak için esnek bir bankacilik sistemini nasil devam ettirecegimize dair açiklamalar yapacagim"

ABD, bankacilik sistemine güveni artirmak için harekete geçtiSevgi Ceren Gökkoyun- ABD Baskani Joe Biden:
- "Yarin sabah, tarihi ekonomik toparlanmamizi korumak için esnek bir bankacilik sistemini nasil devam ettirecegimize dair açiklamalar yapacagim"

NEW YORK (AA) - ABD Baskani Joe Biden, Silikon Vadisi Bankasi (SVB) ve Signature Bank'in iflasi gibi durumlarla yeniden karsilasmamak için daha büyük bankalarin denetimini ve düzenlemesini güçlendirme çabalarini sürdüreceklerini belirtti.

Biden, bankacilik sistemine güveni artirmaya yönelik aksiyonlara iliskin açiklama yapti.

Talimatiyla hafta sonu boyunca Silikon Vadisi Bankasi (SVB) ve Signature Bank'taki sorunlarin çözümü için gayretle çalisildigini belirten Biden, Amerikali isçileri ve küçük isletmeleri koruyan ve finansal sistemi güvende tutan hizli bir çözüme ulasilmasindan duydugu memnuniyeti ifade etti.

Biden, çözümün ayni zamanda vergi mükelleflerinin paralarinin riske atilmamasini da sagladigini vurgulayarak, Amerikan halki ve isletmelerinin ihtiyaç duyduklarinda banka mevduatlarina ulasabileceklerine dikkati çekti.

Tekrar benzer sorunlarla karsilasmamak için yapilacaklara isaret eden Biden, "Bu karmasanin müsebbiplerini tamamen sorumlu tutmaya ve bir daha bu duruma düsmemek için daha büyük bankalarin denetimini ve düzenlemesini güçlendirmeye yönelik çabalarimizi sürdürmeye kararliyim. Yarin sabah, tarihi ekonomik toparlanmamizi korumak için esnek bir bankacilik sistemini nasil devam ettirecegimize dair açiklamalar yapacagim." ifadelerini kullandi.

- Mevduatlarin korunmasina iliskin kararlar açiklanmisti

ABD Hazine Bakanligi, ABD Merkez Bankasi (Fed) ve ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), SVB'nin iflasinin ardindan mevduatlarin korunmasina iliskin alinan kararlari açiklamis ve SVB müsterilerinin mevduatlarina pazartesinden itibaren erisebileceklerini bildirmisti.

New York merkezli Signature Bank'in da tüm mudilerinin bütün hale getirilecegi belirtilmis, SVB kararinda oldugu gibi vergi mükelleflerinin bu bankayla ilgili de hiçbir zarari karsilamayacagi açiklanmisti.

Fed de bankalarin tüm mevduat sahiplerinin ihtiyaçlarini karsilayabilmelerine yardimci olmak için uygun mevduat kurumlarina ek finansman saglayacagini duyurmustu.