ETSO'dan "tek pazar" talebi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), 6 farklı AB programını bir araya getiren 'Tek Pazar Projesi' için talepte bulundu. ETSO başkanı Özakalın, KOBİ’lerin rekabet gücünün artırılması için iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, Ankara’daki ziyaretleri kapsamında, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ve Milli Savunma Bakanlığı Lojistik Genel Müdürü Tuğgeneral Ahmet Hamdi Ataç'la görüştü. Başkan Özakalın, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu’nu ziyaretinde, KOSGEB’in genel destekleriyle ilgili düşüncelerini ve reel sektörün bu konudaki talep ve beklentilerini aktardı. Özakalın, 2014-2020 döneminde uygulanmakta olan 6 farklı AB programını bir araya getiren ‘Tek Pazar Projesi’ne Erzurum’un da dahil edilmesinin önemini vurguladı. Özakalın, 2021-2027 mali döneminde program bütçesi 4 milyar euro olan ve iç pazarın iyileştirilmesi, işletmelerin, vatandaşların, tüketicilerin ve özellikle KOBİ'lerin korunması ve bu alanlarda politika üretilmesi için istatistiklerin iyileştirilmesini amaçlayan söz konusu proje kapsamında ETSO’nun kentteki üniversitelerle birlikte azami katkı sağlayabileceğini söyledi. Bölgede merkez il konumunda olan Erzurum'un proje kapsamına alınmasının KOBİ’lerin gelişmesine, üretim, ihracat ve istihdamın artmasına da önemli etkileri olacağını dile getiren Başkan Özakalın, KOBİ’lerin rekabet gücünün artırılması, kapasitelerinin geliştirilerek daha dirençli hale gelmeleri için onları güçlendirmeyi amaçlayan ve 'Finansmana Erişim', 'Pazarlara Erişim', 'Çerçeve Koşulların İyileştirilmesi' ile 'Girişimcilik ve Girişimcilik Kültürü' bileşenlerine sahip hayati öneme sahip bu programın Erzurum’da uygulanması için gereken tüm iş birliklerine hazır olduklarını ifade etti. KOBİ’lere yönelik her coğrafyadan kamu ve özel sektör kuruluşunu bir araya getiren Avrupa İşletmeler Ağı’nın, ülkemizde hem ulusal hem de uluslararası iş birliğinin geliştirilmesine hizmet ettiğini ve kamu ve özel sektör ortaklığının başarılı bir örneğini oluşturduğunu belirten Başkan Özakalın şunları söyledi; “Mevcut durumda COSME Programında Konsorsiyum Lideri KOSGEB Malatya Müdürlüğü, Konsorsiyum Ortakları ise; KOSGEB Malatya Müdürlüğü, KOSGEB Elazığ Müdürlüğü, Fırat Üniversitesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Fırat Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu, Erzurum ATA Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansıdır. Konsorsiyum ortakları arasında ETSO ve KOSGEB Erzurum Müdürlüğü’nün de yer almasını istiyoruz. Ayrıca Konsorsiyom Lideri olarak KOSGEB Erzurum Müdürlüğü’nün görevlendirmesini talep ediyoruz. Erzurum’un, bölgeyi temsil eden önemli bir konumda olmasından ve sahip olduğu kaynaklar ve girişimci potansiyeli sebebiyle bu projeden sağlanacak faydanın maksimum düzeyde olacağına inanıyoruz.”
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), 6 farklı AB programını bir araya getiren 'Tek Pazar Projesi' için talepte bulundu. ETSO başkanı Özakalın, KOBİ’lerin rekabet gücünün artırılması için iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, Ankara’daki ziyaretleri kapsamında, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ve Milli Savunma Bakanlığı Lojistik Genel Müdürü Tuğgeneral Ahmet Hamdi Ataç'la görüştü. Başkan Özakalın, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu’nu ziyaretinde, KOSGEB’in genel destekleriyle ilgili düşüncelerini ve reel sektörün bu konudaki talep ve beklentilerini aktardı. Özakalın, 2014-2020 döneminde uygulanmakta olan 6 farklı AB programını bir araya getiren ‘Tek Pazar Projesi’ne Erzurum’un da dahil edilmesinin önemini vurguladı. Özakalın, 2021-2027 mali döneminde program bütçesi 4 milyar euro olan ve iç pazarın iyileştirilmesi, işletmelerin, vatandaşların, tüketicilerin ve özellikle KOBİ'lerin korunması ve bu alanlarda politika üretilmesi için istatistiklerin iyileştirilmesini amaçlayan söz konusu proje kapsamında ETSO’nun kentteki üniversitelerle birlikte azami katkı sağlayabileceğini söyledi. Bölgede merkez il konumunda olan Erzurum'un proje kapsamına alınmasının KOBİ’lerin gelişmesine, üretim, ihracat ve istihdamın artmasına da önemli etkileri olacağını dile getiren Başkan Özakalın, KOBİ’lerin rekabet gücünün artırılması, kapasitelerinin geliştirilerek daha dirençli hale gelmeleri için onları güçlendirmeyi amaçlayan ve 'Finansmana Erişim', 'Pazarlara Erişim', 'Çerçeve Koşulların İyileştirilmesi' ile 'Girişimcilik ve Girişimcilik Kültürü' bileşenlerine sahip hayati öneme sahip bu programın Erzurum’da uygulanması için gereken tüm iş birliklerine hazır olduklarını ifade etti. KOBİ’lere yönelik her coğrafyadan kamu ve özel sektör kuruluşunu bir araya getiren Avrupa İşletmeler Ağı’nın, ülkemizde hem ulusal hem de uluslararası iş birliğinin geliştirilmesine hizmet ettiğini ve kamu ve özel sektör ortaklığının başarılı bir örneğini oluşturduğunu belirten Başkan Özakalın şunları söyledi; “Mevcut durumda COSME Programında Konsorsiyum Lideri KOSGEB Malatya Müdürlüğü, Konsorsiyum Ortakları ise; KOSGEB Malatya Müdürlüğü, KOSGEB Elazığ Müdürlüğü, Fırat Üniversitesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Fırat Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu, Erzurum ATA Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansıdır. Konsorsiyum ortakları arasında ETSO ve KOSGEB Erzurum Müdürlüğü’nün de yer almasını istiyoruz. Ayrıca Konsorsiyom Lideri olarak KOSGEB Erzurum Müdürlüğü’nün görevlendirmesini talep ediyoruz. Erzurum’un, bölgeyi temsil eden önemli bir konumda olmasından ve sahip olduğu kaynaklar ve girişimci potansiyeli sebebiyle bu projeden sağlanacak faydanın maksimum düzeyde olacağına inanıyoruz.”