Van'da 9 yasindaki Üveys sporla konusma güçlügünü yendiNecat Hazar

Van'da 9 yasindaki Üveys sporla konusma güçlügünü yendiNecat Hazar

VAN (AA) - Van'da yasadigi rahatsizlik nedeniyle konusma güçlügü çeken 9 yasindaki Üveys Köse, babasinin yönlendirmesiyle basladigi futbol sayesinde hem rahat cümle kurmaya basladi hem de özgüven kazandi.

Konusma güçlügü nedeniyle iletisim kurmakta zorlanan ve içine kapanan Köse, doktorlarin tavsiyesiyle bir süre rehabilitasyon merkezinde tedavi gördü.

Çocugunun yasadigi rahatsizligi atlatmasi için çaba gösteren baba Adem Köse, internetten yaptigi arastirma ve çevresindekilerin tavsiyesiyle oglunu 2 ay önce Büyüksehir Belediyesi Yaz Spor Okullari kapsaminda futbol kursuna kaydetti.

Kursa basladiktan sonra girdigi sosyal ortamda daha rahat cümle kurarak konusmaya baslayan Üveys Köse, arkadaslariyla kurdugu bag sayesinde özgüven de kazandi.

Üveys Köse, daha rahat konusabilmenin mutlulugunu yasadigini belirterek, "Arkadaslarim sayesinde çok iyi oldum. Buraya geldigimde hiç arkadasim yoktu ama simdi bir sürü arkadasim var. Arkadaslarimi çok seviyorum." dedi.

Baba Adem Köse ise oglunun daha önce agresif hareketlerinin oldugunu, spora basladiktan sonra büyük gelisim gösterdigini ifade etti.

Doktorlarin yönlendirmesiyle oglunun rehabilitasyon merkezinde tedavi gördügünü anlatan Köse, sunlari kaydetti:

"Üveys'te özgüven eksikligi ortaya çikinca ben de yaz okuluna getirdim. Buraya basladiktan sonra çok büyük ilerleme gösterdi. Eskiden konusmaya çalisirken çekiniyordu. Buraya basladiktan sonra kendisini artik ifade edebiliyor. Bu degisimle özgüven kazandi, konusmasinda düzelme oldu. Spora baslamadan önce hep televizyona yöneliyordu. Bir seyi yapamadigi zaman içine kapanip hep agliyordu. Burada öz güveni kazandi ve eskiden yapmak istemedigi her seyi yapmaya çalisiyor. Oglum gibi çocugu bulunan ailelere tavsiyem onlari spora yönlendirsinler. Çünkü spor çocugun gelisimindeki en büyük etkendir."

Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü futbol antrenörü Ayhan Öztürkçü de çocuklarin spor kurslarinda sosyallestigini belirtti.

Köse'nin kursa baslarken içine kapanik biri oldugunu, özgüven eksikligi yasadigini belirten Öztürkçü, "Bunu görünce Üveys ile biraz daha fazlada ilgilenmeye çalistik. Üveys gibi özgüven eksikligi yasayan birkaç çocugumuz vardi. Onlar da yaz okulunda tüm antrenörlerimizin ilgisiyle özgüven kazandilar. Üveys geldikten sonraki süreçte büyük bir degisim yasadi, özgüvenli bir çocuk oldu. Su an birlikte antrenman yaptigi arkadaslariyla çok iyi vakit geçiriyor." diye konustu. ???????