Uluslararasi Sinema Derneginden Altin Portakal Film Festivali'ne iliskin açiklamaAise Hümeyra Akgün

Uluslararasi Sinema Derneginden Altin Portakal Film Festivali'ne iliskin açiklamaAise Hümeyra Akgün

ISTANBUL (AA) - Uluslararasi Sinema Dernegi, bu yil 60. kez düzenlenecek Antalya Altin Portakal Film Festivali'nin seçkisindeki "Kanun Hükmü" belgeseliyle ilgili yasanan tartismalar üzerine yazili açiklamada bulundu.

Açiklamada, festivalin sinema sektöründe yer alan bazi STK'lar tarafindan politize uçlara kaydirildigi belirtilerek, sunlar kaydedildi:

"Terör örgütlerinin provokasyonlarina ve özellikle FETÖ propagandasina açik bir hale getirildigini üzüntüyle takip etmekteyiz. Yeni yönetmenlerin, yeni yeteneklerin ve özgün üsluplarin kesfedilme alani olmasi beklenen film senliklerinin terör örgütü propagandasi yapilan filmlerin kalkisma alanlarina dönüstürülmesi kabul edilemez."

Açiklamada ayrica, "Terör örgütü propagandasi yapilan filmlere karsi önlem almanin 'sansür' olarak diretilmesi de baska bir garabettir. Devlet kurumlarina karsi girisilen iftiralara ve itibarsizlastirmaya son verilerek ülkemizdeki bütün festivallerin filmlerin konusuldugu, sinemanin yasatildigi senlikler olmasini bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.