Ukrayna: Rusya Kiev'e hava saldirisi düzenlediDavit Kachkachishvili

Ukrayna: Rusya Kiev'e hava saldirisi düzenlediDavit Kachkachishvili

KIEV (AA) - Ukrayna'nin baskenti Kiev'e yönelik bu sabah Rus ordusu tarafindan hava saldirisi gerçeklestirildigi bildirildi.

Kiev Sehri Askeri Idaresinden yapilan yazili açiklamada, Rus kuvvetlerinin baskent Kiev'e yönelik sabah erken saatlerde hava saldirisi düzenledigi aktarildi.

Rus ordusunun mayis ayinda baskente 9. kez hava ve füze saldirisi gerçeklestirdigi ifade edilen açiklamada, "Mayis ayinin basindan bu yana baskente art arda dokuzuncu hava saldirisi düzenlendi. Bu kez saldiri, Hazar bölgesinden stratejik bombardiman uçaklari Tu-95MS, Tu-160 tarafindan, muhtemelen X-101/555 tipi seyir füzeleri ile gerçeklestirildi." bilgisi verildi.

Rus güçlerinin, saldiri sirasinda insansiz hava araçlari (IHA) da kullandigi kaydedilen açiklamada, ön bilgilere göre tüm hedeflerin Ukrayna hava kuvvetlerince imha edildigi belirtildi.

Havada imha edilen füze parçalarinin Kiev'in Desnyanski ve Darnytskyi semtlerine isabet etmesi sonucu yangin çiktigi bildirilen açiklamada, "Füzelerin ve IHA'larin tipi ve sayisi ile ilgili nihai veriler yakinda Hava Kuvvetleri tarafindan açiklanacak." ifadelere yer verildi.

Ukrayna'nin çesitli bölgelerinde hava saldirisi alarmi çalmaya devam ediyor.