Turkcell'in yüz dogrulama sistemine uluslararasi onayFurkan Gençoglu- Turkcell Bilgi ve Iletisim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Serkan Öztürk: - "Turkcell uygulamasinda, müsterilerimizin magaza kanalindan yapilan yeni tesis ve numara tasima islemlerinde bu servisler ile dijital dogrulamalarini hizlica saglayabiliyoruz"
ISTANBUL (AA) - Turkcell, gelistirdigi Dijital Dogrulama ürünüyle sirketlerin, müsterilerine daha iyi hizmet verebilmelerini sagliyor.
Turkcell'den yapilan açiklamaya göre, sirketlerin birçogu salgin sonrasinda müsteri islemlerinin fiziksel magaza, sube ya da bayi ziyaretine ihtiyaç duyulmadan yapilmasina öncelik verdi. Olusan bu dijital ihtiyaç, uzaktan kimlik dogrulayabilen yapay zekâ teknolojileriyle mümkün hale geldi.
Bankacilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun düzenlemelerinin ardindan sirket ve kurumlarin, yüz tanima çözümleriyle müsterilerini dijital kanallardan dogrulayabilmesinin önü açildi.
Bu kapsamda, Turkcell de yüz tanima konusunda sirketler için gelistirdigi Dijital Dogrulama ürünü ile dünya çapinda tek kabul gören NIST FRVT 1:1 (Face Recognition Vendor Test) testinden yüksek skorla onay aldi.
Açiklamada görüslerine yer verilen Turkcell Bilgi ve Iletisim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Serkan Öztürk, Turkcell mühendisleri tarafindan gelistirilen ürünün, müsterilerin mobil uygulamalarina entegre edip kullanilabilecekleri Android ve IOS uyumlu çalisan bir mobil yazilim gelistirme kiti oldugunu belirterek, "Bu ürün altinda yüz dogrulama, canlilik kontrolü, kimlik dogrulama (OCR) ve sesli onay servisleri bulunuyor. Örnegin, Turkcell uygulamasinda, müsterilerimizin magaza kanalindan yapilan yeni tesis ve numara tasima islemlerinde bu servisler ile dijital dogrulamalarini hizlica saglayabiliyoruz.” ifadelerini kullandi.
Bu ürünle yakaladiklari uluslararasi basariya deginen Öztürk, "Görüntü isleme ekibimiz bu yil Yüz Tanima Sistemleri Saglayicisi (NIST FRVT 1:1) testine basvuru yapti. Global firmalarin girdigi testte Türkiye’den basvuran sirketler arasinda en yüksek skorlardan birini elde ettik. Böylece dijital dogrulama süreçlerinde kullanilacak yüz tanima algoritmalarinda beklenen dogruluk oranlarini NIST onayli standardimizla saglamaya basladik." açiklamasinda bulundu.
Öztürk, gerekli is süreçlerinde müsterilerinin veya çalisanlarinin yüz görüntülerini islemeden önce yasal düzenlemelere uygun hareket edildigini, abonelerini mevzuata uygun bir sekilde aydinlattiklarini ve KVKK (Kisisel Verilerin Korunmasi Kanunu) geregi açik rizalarinin alindigini vurgulayarak, "Açik riza verilmeden müsteri ve çalisanlarin yüz görüntülerini islemiyoruz. Turkcell olarak veri güvenligine her açidan büyük önem verdigimiz için kayit islemi de, aydinlatma yükümlülügü çerçevesinde gerekli bilgilendirme yapilmadan ve kisilerden açik riza alinmadan yapilmiyor." seklinde konustu.