THY ile Italyan hava yolu sirketi ITA Airways ortak uçuslara baslayacakGökhan Yilmaz

THY ile Italyan hava yolu sirketi ITA Airways ortak uçuslara baslayacakGökhan Yilmaz

ISTANBUL (AA) -Türk Hava Yollari (THY) ile Italya'nin bayrak tasiyici hava yolu sirketi ITA Airways temmuz itibariyla ortak uçuslara baslayacak.

THY Basin Müsavirliginden yapilan açiklamaya göre, iki hava yolu sirketi arasinda imzalanan kod paylasim anlasmasi yolculara Türkiye ve Italya arasinda daha fazla seyahat seçenegi saglayacak.

Anlasmasi kapsaminda, ITA Airways kendi uçus kodunu Roma ve Istanbul arasindaki THY uçuslarinda kullanirken THY'nin uçus kodu da ITA Airways'in Roma'dan Brindisi, Bari, Katanya, Floransa, Cenova, Palermo, Lamezia Terme, Torino ve Trieste dahil olmak üzere toplam 9 iç hat uçusunda geçerli olacak.

Anlasmayla misafirlere daha esnek seyahat olanaginin yani sira tek bir biletle kesintisiz baglanti ve bagajlarin son varis noktalarina kadar iletilmesi hizmeti sunulacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen THY Genel Müdürü Bilal Eksi, "Roma ve Istanbul, her zaman çekici ve insanlari birbirine baglamak için olaganüstü sehirler olmustur. Kod paylasimi anlasmamizin daha fazla baglanti gelistirecegine ve iki saygin ülke arasindaki trafigi artiracagina yürekten inaniyorum. Isbirligimiz Türkiye-Italya trafigine yeni bir ivme kazandirmanin yani sira turizm için de pozitif enerji üretecek, agimizi genisleterek yolcularimiza faydalarini artiracaktir." degerlendirmesinde bulundu.

ITA Airways Genel Müdürü Fabio Lazzerini ise dünyanin önde gelen havayollariyla olan mevcut isbirliklerinin yani sira THY ile yapilan ortak uçus birlikteligiyle ITA Airways'in ticari büyüme stratejisinin ileriye dogru bir adim attigini belirtti.

Lazzerini, bu ortakligin tüm ITA Airways yolculari için dünyanin en büyüleyici ve tarihi açidan en zengin sehirlerinden Istanbul'a giden rotada ayricalikli bir erisim sagladigini ifade etti.