Suudi Arabistan: Uluslararasi koalisyonun DEAS'i yok etme çabalarini desteklemeye devam ediyoruzIbrahim Khazen,Safiye Karabacak

Suudi Arabistan: Uluslararasi koalisyonun DEAS'i yok etme çabalarini desteklemeye devam ediyoruzIbrahim Khazen,Safiye Karabacak

RIYAD (AA) - Suudi Arabistan Disisleri Bakani Faysal bin Ferhan, ABD öncülügündeki uluslararasi koalisyonun terör örgütü DEAS'i ortadan kaldirma çabalarini desteklemeye devam ettiklerini belirtti.

Suudi Arabistan merkezli El-Ihbariye televizyonunun haberine göre, Bakan Bin Ferhan, baskent Riyad'da DEAS'a karsi uluslararasi koalisyonun bakanlar düzeyindeki toplantisinin açilisinda konustu.

Ülkesinin her zaman güvenlik, istikrar, kalkinma ve refaha giden yolda terörizm ve terör örgütleriyle mücadele etmek ve asirilik yanlisi ideolojiye karsi koymak için ortak çabalari sürdürmek gerektigine inandigini kaydeden Bin Ferhan, "Ülkem koalisyonun DEAS'i ve uzantilarini nerede olursa olsun ortadan kaldirma çabalarini desteklemeye, seytani girisimlerine karsi koymaya ve finansman kaynaklarini kurutmaya devam edecektir." ifadelerini kullandi.

Suudi Arabistan'in Irak'taki yeniden imar projelerine katki sunduguna isaret eden Bin Ferhan, ülkesinin Suriye ve Irak'in da aralarinda oldugu, bu örgütün bulundugu ülkelerin istikrari konusunda kararli oldugunu vurguladi.

Bin Ferhan, ülkesinin Fas, ABD, Italya ve Nijer'in es baskanliginda DEAS ile mücadele kapsaminda kurulan “Afrika Odak Grubu” baskanligina katildigini duyurdu.

Öte yandan Suudi Arabistan'in DEAS karsiti çabalar kapsaminda Afganistan'da DEAS/H terör örgütüne karsi odak grubu kurulmasi yönelimini memnuniyetle karsiladigi kaydedildi.