Sivasspor, Türkiye Kupasi'nda yeniden final heyecani yasamak istiyorHalife Yalçinkaya- Teknik direktör Riza Çalimbay:- "Bizim tek amacimiz kazanmak, baska hiçbir düsüncemiz yok. Tabii ki kolay bir maç degil. Fenerbahçe çok iyi bir takim"

Sivasspor, Türkiye Kupasi'nda yeniden final heyecani yasamak istiyorHalife Yalçinkaya- Teknik direktör Riza Çalimbay:- "Bizim tek amacimiz kazanmak, baska hiçbir düsüncemiz yok. Tabii ki kolay bir maç degil. Fenerbahçe çok iyi bir takim"

SIVAS (AA) - HALIFE YALÇINKAYA - Tarihinde ilk kez geçen sezon Ziraat Türkiye Kupasi'ni kazanan ve bu sezon da ayni kulvarda yari finale yükselen Demir Grup Sivasspor, rövans maçinda Fenerbahçe'yi yenerek adini yeniden finale yazdirmanin hesaplarini yapiyor.

Türkiye Kupasi'nin son sampiyonu Sivasspor, bu sezon organizasyona 5. turdan dahil oldu. Bu turda Esenler Erokspor ile eslesen kirmizi-beyazlilar, rakibini 5-2 yenerek kupanin disina itti.

Son 16 turunda Bursa ekibi Teco Karacabey Belediyespor'un rakibi olan kirmizi-beyazlilar, sahasindaki bakim çalismalari nedeniyle Kayseri'de oynanan müsabakadan 3-0 galip ayrilarak adini çeyrek finale yazdirdi.

Sivas ekibi, 6 Subat'ta yasanan Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle Gaziantep FK ligden çekilince, çeyrek final oynamadan direkt yari finale yükseldi.

Türkiye Kupasi'nda özellikle son yillarda basarili bir grafik çizen Sivasspor, evinde oynadigi yari final ilk maçinda rakibi Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldi.

Rövans maçinda 24 Mayis Çarsamba günü Fenerbahçe ile Ülker Stadyumu'nda karsilasacak kirmizi-beyazli ekip, rakibini saf disi birakip finale yükselebilmek için mücadele verecek.

- Çalimbay: "Tek amacimiz kazanmak"

Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, AA muhabirine, bütün gayelerinin kupada final oynamak oldugunu söyledi.

Rakipleri Fenerbahçe'nin ligde de sampiyonluk mücadelesi verdigini animsatan Çalimbay, bu nedenle sari-lacivertli ekibin kupa maçina farkli bir kadro tercihiyle çikabilecegine dikkati çekti.

Çalimbay, Fenerbahçe maçini kazanarak kupada yeniden final oynamak istediklerini belirterek, "Bizim tek amacimiz kazanmak, baska hiçbir düsüncemiz yok. Tabii ki kolay bir maç degil. Fenerbahçe çok iyi bir takim." diye konustu.

- "Final gibi bir maç oynayacagiz"

Karsilasmanin her iki takim açisindan da zor geçecegini dile getiren Çalimbay, "Zor bir maç olacak ama her seyimizi ortaya koyacagiz. Biz bu sekilde çok maç oynadik. Final gibi bir maç oynayacagiz. Çok iyi final maçlarini kazandik. Aynisini yapmaya çalisacagiz." ifadelerini kullandi.

Çalimbay, Fenerbahçe taraftari önünde oynamanin zor oldugunu da vurgulayarak, "Ancak biz buna aliskiniz. Adana Demirspor ile sampiyonluk maçina çiktigimizda 32 bin kisiye oynadik. Avrupa Kupasi'nda Slavia Prag maçinda 40 bine yakin kisinin önünde oynadik. Rakip taraftar sorun degil. Oyuncular o atmosferi biliyor, biz de biliyoruz. Önemli olan hakemler. Bu atmosferden onlar etkileniyorlar." degerlendirmesinde bulundu.