Sinop'ta dalgiçlar deniz dibi temizligi yapti, denizden "takma dis" bile çiktiGökhan Gücüklüoglu

Sinop'ta dalgiçlar deniz dibi temizligi yapti, denizden "takma dis" bile çiktiGökhan Gücüklüoglu

SINOP (AA) - Sinop'ta, Türkiye Çevre Haftasi kapsaminda yapilan deniz dibi temizliginde, su altindan araç lastikleri, plastik ve cam siseler, takma dis gibi çok sayida atik malzeme çikarildi.

Kentte 1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftasi çerçevesinde Deniz Polisi ve Sinop Üniversitesi Sualti Teknolojileri Bölümü ögrencileri tarafindan Karadeniz'de dip temizligi gerçeklestirildi.

Iç liman mevkisinde yapilan temizlikte dalgiçlar su altindan araç lastikleri, plastik ve cam siseler, takma dis, piknik sandalyesi ve misina gibi atiklar çikardi.

Yüzeye çikarilan cam siselerin içindeki yavru baliklar dalgiçlarca tekrar denize salinirken, atik malzemeler arasinda bir adet marti yumurtasi bulundu.

Sinop Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Salih Livaoglu, gazetecilere, gördükleri manzaranin gelecek adina iç açici olmadigini söyledi.

Kendilerinden sonraki nesillerin bu manzarayi hak etmedigini vurgulayan Livaoglu, söyle konustu:

"Geçen sene de gördügümüz manzara karsisinda vatandaslarimiza telkinlerde bulunmustuk. Çocuklarimizin bu manzaradan çikaracagi sonuçlarin onlari güzel neticelere ulastirmayacagi kanaatindeyim. Bu seneki ana temamiz temiz deniz, temiz dünya. Fakat bu manzara slogana pek uygun bir manzara olmadi. Insallah bundan sonraki senelerde vatandaslarimiz daha duyarli davranarak, çevreye karsi olan sorumluluk bilinci giderek yayginlasir."

Denizden çikarilan atik malzemeler bir süre sergilendikten sonra belediye ekiplerince alindi. ???????