Securitas: Dijitallesme katma degerli is alanlari yaratiyorSerhat Tutak- Securitas Türkiye CIO'su Aykut Yilmaz:- "Yapay zeka ile özellikle güvenlik görevlilerimizin hangi projelerde uzun vadeli basari yakalayacaklarini belirleyebiliyoruz"

Securitas: Dijitallesme katma degerli is alanlari yaratiyorSerhat Tutak- Securitas Türkiye CIO'su Aykut Yilmaz:- "Yapay zeka ile özellikle güvenlik görevlilerimizin hangi projelerde uzun vadeli basari yakalayacaklarini belirleyebiliyoruz"

ISTANBUL (AA) - Securitas Türkiye CIO'su Aykut Yilmaz, güvenlikte dijitallesmenin her geçen gün arttigini bildirdi.

Securitas'tan yapilan açiklamaya göre, Global HR Summit 2023, Istanbu Raffles Otel'de gerçeklestirildi.

Zirvenin ikinci günündeki "Sirketlerde Dijitallesme ve Insan; Gelecekte Bizleri Neler Bekliyor?" baslikli panelde konusan Securitas Türkiye CIO'su Yilmaz, katilimcilara insan kaynaklarina teknolojiyi nasil entegre ettiklerini örneklerle anlatti.

Güvenlikte dijitallesmenin her geçen gün arttigini belirten Yilmaz, verileri analiz edip gerek insan kaynaginin gerekse verilen hizmetin ölçümlenebilmesinin sektörde fark yarattigini vurguladi.

Yilmaz, Securitas olarak, 2000'lerin basinda bu yana makinelerin yapabilecegi isleri makinelere yaptirarak insan emegini katma degerli islere kullanmaya odaklandiklarini ve bunu is modellerinin merkezine koyduklarini bildirdi.

Eskiden güvenlik görevlilerinin, bekçilerin kocaman saatlerle gezdiklerini ve direklere asili anahtarlar ile saatleri kurarak devriye yaptiklarini ve o kocaman saatlerinin önce yerlerini mobil sistemlere, simdilerde ise görüntü isleyen kameralara biraktigini bildiren Yilmaz, "Böylece sadece gerçekten bir güvenlik görevlisinin müdahalesini gerektiren durumlarda oraya güvenlik görevlisini yönlendirecek çözümler sunabiliyoruz." ifadesini kullandi.

Yapay zeka çözümleriyle insan kaynaginin sürdürülebilirligine etkisine dikkati çeken Yilmaz, sunlari kaydetti:

"Yapay zeka ile özellikle güvenlik görevlilerimizin hangi projelerde uzun vadeli basari yakalayacaklarini belirleyebiliyoruz. Biz teknolojiyi insan emegini azaltmak yerine, daha katma degerli islere yöneltmek olarak görüyoruz. Yapay zekanin günümüz sartlarinda katma degeri düsmüs isleri yok edecegi tezinin tam tersi olarak insanlari katma degerli islere yöneltecegini düsünüyoruz. Tarihsel olarak da baktigimizda yeni teknolojilerin gelismesi, meslekleri yok etmekten çok, yeni meslek dallarinin ortaya çikmasina ve yeni is alanlarin açilmasina yol açmistir."