Sanayi ve Teknoloji Bakani Varank, "MODEF Inegöl Mobilya Fuari"nin açilisinda konustu:Cem San,Fatih Çapkin- "O, Cumhurbaskanimizla poz verip kendisine PR yapmaya çalisiyor ama biz simdi buradan sunu söyleyelim. Kiliçdaroglu önce televizyonda tartismak istiyorsa, yarismak istiyorsa amatör kümedeki diger adaylarla televizyonda bir tartissin" - "Önümüzdeki dönemde özellikle ileri girisimcilik desteklerimizle Bursa'da yeni sirket kuracak, teknoloji tabanli mobilya imalatina yönelecek girisimcilere b

Sanayi ve Teknoloji Bakani Varank, "MODEF Inegöl Mobilya Fuari"nin açilisinda konustu:Cem San,Fatih Çapkin- "O, Cumhurbaskanimizla poz verip kendisine PR yapmaya çalisiyor ama biz simdi buradan sunu söyleyelim. Kiliçdaroglu önce televizyonda tartismak istiyorsa, yarismak istiyorsa amatör kümedeki diger adaylarla televizyonda bir tartissin"
- "Önümüzdeki dönemde özellikle ileri girisimcilik desteklerimizle Bursa'da yeni sirket kuracak, teknoloji tabanli mobilya imalatina yönelecek girisimcilere b

BURSA (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, CHP Genel Baskani ve cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu'nun, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve diger cumhurbaskani adaylariyla televizyonda ortak yayina çikmak için davette bulundugunu belirterek, "O, Cumhurbaskanimizla poz verip kendisine PR yapmaya çalisiyor ama biz simdi buradan sunu söyleyelim. Kiliçdaroglu önce televizyonda tartismak istiyorsa, yarismak istiyorsa amatör kümedeki diger adaylarla televizyonda bir tartissin." dedi.

Varank, bu yil 48'incisi düzenlenen MODEF Inegöl Mobilya Fuari'nin açilis töreninde yaptigi konusmada, isçilerin 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü'nü kutlayarak, onlarin alin teri ve fedakarligi sayesinde Türkiye ekonomisinin yolunda ilerlemeye devam ettigini söyledi.

Yilda iki kez gerçeklestirilen Inegöl Mobilya Fuari'nin istikrarli bir sekilde yoluna devam ettigini vurgulayan Bakan Varank, bu yilki fuara 175 firmanin katildigini, 70'e yakin ülkeden bin civari yabanci, yurt içinden de 15 bin ziyaretçinin gelmesinin beklendigini aktardi.

Daha önce de bu mobilya fuarinin açilisina katildigini belirten Mustafa Varank, daha önce kendisine açilista hediye edilen sandalyeyi hala evinde kullandigini söyleyerek bu sandalyenin fotografini da dev ekranda katilimcilara gösterdi.

Buraya Türkiye'nin otomobili Togg ile geldiklerini hatirlatan Varank, "Bakanlik dönemim boyunca Inegöl için 336 yatirim tesvik belgesi düzenledik. Bu tesvik belgeleriyle Inegöl'de 11 milyar liralik sabit yatirimin ve 7 binin üzerinde istihdamin önünü açtik. Kalkinma ajanslari 2018'den bu yana Sanayi ve Teknoloji Bakanligi çatisi altinda faaliyetlerini sürdürüyor. Bursa, Eskisehir, Bilecik Kalkinma Ajansi eliyle bugüne kadar Inegöl'e 97 milyon lira destek sagladik. Proje ortaklarinin katkilariyla Inegöl'e yapilan yatirimlarin degeri 205 milyon lirayi asti. Kent Müzesi ile Inegöl Mobilya ve Agaç Isçiligi Müzesi projelerine 11 milyon liranin üzerinde kaynak aktardik. Yine TÜBITAK eliyle Inegöl'de AR-GE projelerine yaklasik 50 milyon lira destek sagladik. Inegöl OSB atik su aritma tesisinde havalandirma havuzu revizyonuyla enerji verimliligi projesini de yine kalkinma ajansimiz eliyle destekledik." diye konustu.

Bu proje ve desteklerin Inegöllülerin sorunlarini çözen, refahini, istihdami artiran önemli projeler oldugunu dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakani Varank, bu projelerin burada bitmeyecegini, vatandaslar AK Parti'nin arkasinda durdugu sürece onlara hizmetkar olmaya devam edeceklerini anlatti.

- "Buradan 170 ülkeye ihracat yapiliyor"

Mustafa Varank, Inegöl'ü her zaman Türkiye'nin mobilya sektörünün kalbi olarak gördüklerine deginerek, Inegöl mobilya endüstrisinin kalitesiyle, çesitliligiyle, yenilikçiligiyle, günden güne gelismeye devam ettigini bildirdi.

Inegöl'ün Dogu Avrupa'nin en büyük üretim merkezleri arasinda yer aldigina dikkati çeken Varank, söyle devam etti:

"Üç binden fazla mobilya üreticisine, 10 milyon metrekareyi asan modern üretim tesislerine sahip. Buradan 170 ülkeye ihracat yapiliyor. Biz bu basarilardan memnuniyet duyuyoruz. Bu gelismede bizim de katkimizin olmasi bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. 675 hektar büyüklügündeki Inegöl Mobilya ve Agaç Isleri Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin doluluk orani su anda yüzde 92. 139 sanayi parselinin 138'i su anda tahsis edilmis durumda. Üretime geçen 98 parselde bugün yaklasik 7 bin hemserimiz istihdam ediliyor. OSB'deki elektrik altyapisinin yenilenmesi için bizden destek istendi. Kalkinma ajansimiz o projeye de destek verecek. Hayirli ugurlu olsun diyoruz. Inegöl Mobilya Tasarim ve Rekabet Merkezi projesine de yine biz destek verdik. Söz konusu projeyi ilçemize kazandirdik. Sadece mobilya imalatina yönelik verdigimiz tesvik belgeleri ise su anda 200'e yaklasmis durumda. Ben sunu gayet iyi biliyorum. Inegöl'de mobilya sanayi ne kadar güçlü olursa Türkiye'de de mobilya sektörü o kadar güçlü olur. Mobilya sektörü hali hazirda Türkiye'nin en basarili sektörleri arasinda. Son yillarda dünya standartlarinda üretim yapan tesislerimiz kuruldu. Büyümeye devam eden güçlü firmalarimizda dünyaya ürün satan bir konuma ulastik."

- "'Türk yaparsa en iyisini yapar' herkese dedirtecegiz"

Bakan Varank, geçen yil basta Irak, Almanya, Israil ve Amerika olmak üzere 200'ü askin ülkeye Türkiye'den ihracat gerçeklestirildigini hatirlatarak, konusmasini söyle sürdürdü:

"2002 yilinda 360 milyon dolar olan sektör ihracati son 20 yilda 15 kat büyüdü. Resmi rakamlarin da ötesinde çok ciddi ticari baglantilar, çok ciddi ticari isler yapiliyor. Insallah biz bu ihracati gelistirmeye devam ediyoruz. Bu sayede Türkiye, dünyada 34'üncü mobilya ihracatçisiyken su anda 9'uncu mobilya ihracatçisi. Ancak 'Neden daha fazlasi olmasin?' diye de soruyoruz. Biz neden yabanci ürünlerin pazarimiza girmesine izin verelim? Gerçi siz onlari pazara sokmazsiniz da birileri sizin ürettiginiz mobilyalara bunlar Italyan ürünü diyebilirler. Bunu diyorlar degil mi? Inegöl mobilyasini Italyan mobilyasi diye satanlar var degil mi? Aslinda biz bunu baska bir yerde daha görüyoruz. Iste Türkiye'nin otomobilinde de görüyoruz. Biz Türkiye'nin otomobilini yollara çikardik. Birileri ne diyor? Bunlar Italyan arabasi diyor. Türkiye'nin böyle bir kabiliyeti olabilecegine böyle güzel bir araci üretebilecegine bir türlü ikna edemedigimiz bir muhalefet var. Onun için böyle güzel bir aracin ancak Italyan araci olabilecegine inaniyorlar ama biz onlara nasil Inegöl mobilyasini ögrettik. Türkiye'nin otomobilini de ürettik. Daha nice ürünlerimizi onlara ögretecegiz. 'Türk yaparsa en iyisini yapar' herkese dedirtecegiz."

- "Bunlar Türkiye'ye bir kaos vadediyorlar"

Varank, 14 Mayis'tan sonra yollarina kararlilikla devam edeceklerini dile getirerek, söyle konustu:

"Biz diyelim ki hükümet olarak bir karar alsak desek ki Ticaret Kanunu'nu degistiriyoruz. Bundan sonra her sirkette yedi tane genel müdür yardimcisi olacak. Bir tane de genel müdür olacak. O yedi tane genel müdür yardimcisi imza atacak. Sonra genel müdürün onayina gelecek. Siz böyle yöneteceksiniz. Bunu kabul eder misiniz? Böyle sirket yönetilir mi? O sirket bir sene yasar mi? Iste sizin sirketinizi yönettirmeyeceginiz bir modeli Türkiye'ye dayatmaya çalisiyorlar. Yedi tane cumhurbaskani yardimcisi olacakmis. Bir tane cumhurbaskani olacakmis. Hep beraber ortak karar verip Türkiye'yi yöneteceklermis. Bu mümkün degil. Bunlar Türkiye'ye bir kaos vadediyorlar. Bu kaosa bizim vatandasimiz müsaade etmez. Önce is dünyamiz müsaade etmez. Onun için 14 Mayis'ta hep birlikte ben dogru karari verecegimize inaniyorum. Bu millet ferasetiyle tekrar dogru yolda bu gemiyi tutacaktir diye düsünüyorum. Insallah biz bu anlayisla yolumuza devam edecegiz."

- "Yeni girisimlerimizi 1 milyon lirayla destekleyecegiz"

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi olarak mobilya sektörü için bir müjde veren Mustafa Varank, sunlari kaydetti:

"Türkiye'de KOSGEB ile yeni girisimcilige destekler veriyoruz. Bursa Inegöl için mobilyaciligin ne kadar önemli oldugunun farkindayiz. Önümüzdeki dönemde özellikle ileri girisimcilik desteklerimizle Bursa'da yeni sirket kuracak, teknoloji tabanli mobilya imalatina yönelecek girisimcilere biz, 1 milyon liraya kadar destek verecegiz. Yeni girisimlerimizi 1 milyon lirayla destekleyecegiz. Bu sayede de Inegöl'de yeni mobilyacilar ortaya çikacak. Bursa'da yeni mobilyacilar, yeni girisimler ortaya çikacak."

- "Cumhurbaskanimizla poz verip kendisine PR yapmaya çalisiyor"

Konusmalarin ardindan Sanayi ve Teknoloji Bakani Varank'a, Inegöl'de üretilen sandalye ve Bölgesel Amatör Lig'de sampiyon olan Kafkasspor'un formasi hediye edildi.

Varank, Millet Ittifaki Cumhurbaskani adayi Kiliçdaroglu'nun, Cumhurbaskani Erdogan ve diger cumhurbaskani adaylariyla televizyonda ortak yayina çikma davetinde bulundugunu hatirlatarak, "O, Cumhurbaskanimizla poz verip kendisine PR yapmaya çalisiyor ama biz simdi buradan sunu söyleyelim. Kiliçdaroglu önce televizyonda tartismak istiyorsa, yarismak istiyorsa amatör kümedeki diger adaylarla televizyonda bir tartissin. Sonra gelsin Kafkasspor'la bir maç yapsin. Arkasindan Inegölspor'la bir maç yapsin. Belki ondan sonra üst liglere tasinabilir." dedi.

Konusmalarin ardindan protokol tarafindan fuarin açilis kurdelesi kesildi.

Daha sonra Bakan Varank ve beraberindekiler, fuar alanini gezerek mobilyacilarla sohbet etti.

Açilista Bursa Valisi Yakup Canbolat, Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) Baskan Vekili Ahmet Güleç, Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, MODEF Yönetim Kurulu Baskani ve Inegöl Sanayi ve Ticaret Odasi (ITSO) Baskani Yavuz Ugurdag ve Inegöl Belediye Baskani Alper Taban da birer konusma yapti.

Açilisa, AK Parti Il Baskani Davut Gürkan, bazi AK Parti milletvekili adaylari, is insanlari ve sektör temsilcileri katildi.