Sanayi ve Teknoloji Bakani Kacir, TEKNOFEST Izmir'de konustu:Hüseyin Bagis- "Tarih önünde, Türk milletinin huzurunda söz veriyoruz ki milli teknoloji hamlesi yolculugunda Türk gençligiyle birlikte yürümekten asla vazgeçmeyecek, bu yoldan asla dönmeyecegiz" - "(Ankara'daki terör saldirisi) Ülkemizin birligine, beraberligine kasteden, huzurumuzu bozmaya çalisan hiçbir terör örgütüne asla firsat vermeyecegiz"

Sanayi ve Teknoloji Bakani Kacir, TEKNOFEST Izmir'de konustu:Hüseyin Bagis- "Tarih önünde, Türk milletinin huzurunda söz veriyoruz ki milli teknoloji hamlesi yolculugunda Türk gençligiyle birlikte yürümekten asla vazgeçmeyecek, bu yoldan asla dönmeyecegiz"
- "(Ankara'daki terör saldirisi) Ülkemizin birligine, beraberligine kasteden, huzurumuzu bozmaya çalisan hiçbir terör örgütüne asla firsat vermeyecegiz"

IZMIR (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, milli teknoloji hamlesinden Türk gençligiyle birlikte, asla vazgeçmeyeceklerini bildirdi.

Mehmet Fatih Kacir, Izmir Çigli Havaalani'nda bugün sona eren TEKNOFEST Izmir'in kapanis töreninde yaptigi konusmada, tüm ziyaretçileri, "milli teknoloji hamlesinin" birer neferi olarak gördügünü dile getirdi.

Festivalde büyük bir gurur yasadiklarini aktaran Kacir, "TEKNOFEST Izmir bugün burada son bulacak ama artik bu meydanla tanisan herkes için, bu iklimi yasayan her birimiz için inaniyorum ki hiçbir sey eskisi gibi olmayacak. Evladini yetistiren bir ebeveyn ya da bir ögretmen, fabrikada ter döken bir usta ya da bir mühendis, genç, yasli, kadin, erkek bundan böyle her birimiz milli teknoloji hamlesinin neferleriyiz." dedi.

Konusmasinda Arif Nihat Asya'nin "Fetih Marsi" siirine yer veren Kacir, söyle devam etti:

"Cumhuriyet'i en çok seven onun için en çok çalisandir. Kanla, irfanla kurdugumuz Cumhuriyet'imizin 100. yilini büyük bir coskuyla kutluyoruz. Dört buçuk milyon misafirimizle, dünyanin en büyük festivallerini Türkiye'mizin en büyük sehirlerinde, Cumhuriyet'imizin 100. yili adina gerçeklestirdik. Türkiye Yüzyili'na 'Tam bagimsiz Türkiye' sarkilariyla adim attik. Bu gurur Türk milletinindir, bu gurur TEKNOFEST kusaginindir. Sanmayin ki sadece Izmir'de duyuldu sarkilarimiz, zannetmeyin ki sadece Türkiye'de yankilandi marslarimiz. Bakü'de, Karabag'da da söylendi Türk'ün marsi. Astana'da, Taskent'te de esti Türk'ün rüzgari. Bize muhabbet besleyenler daha mutlu, daha umutlu, daha kuvvetli simdi. Yeryüzünde bize husumetle bakanlar daha ürkek, daha telasli. Tarih önünde Türk milletinin huzurunda söz veriyoruz ki milli teknoloji hamlesi yolculugunda Türk gençligiyle birlikte yürümekten asla vazgeçmeyecek, bu yoldan asla dönmeyecegiz."

Ankara'daki terör saldirisina iliskin degerlendirmede bulunan ve terörü lanetleyen Kacir, "Bu saldirida yaralanan kahraman emniyet mensuplarimiza Rabb'imden acil sifalar diliyorum. En kisa sürede sagliklarina kavusmalarini temenni ediyorum. Ülkemizin birligine, beraberligine kasteden, huzurumuzu bozmaya çalisan hiçbir terör örgütüne asla firsat vermeyecegiz. Rabb'im milletimizi, devletimizi korusun." diye konustu.