Samsun'da gençler Türk bayragi ile Ata Yolu'nu takip edecekFatih Mehmet Kürkçü

Samsun'da gençler Türk bayragi ile Ata Yolu'nu takip edecekFatih Mehmet Kürkçü

SAMSUN (AA) - Samsun'da farkli illerden dagcilik kulübü üyeleri ve ögrenciler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayis 1919'da Samsun'a çiktiktan sonra Havza'ya geçerken izledigi güzergahi takip etmek üzere yola çikti.

Büyük Önder Atatürk'ün Milli Mücadele'yi baslatmak için 19 Mayis 1919'da Samsun'a çikisinin 104. yili, kentte çesitli etkinliklerle kutlaniyor.

Bu kapsamda Gençlik ve Spor Il Müdürlügünce Ulusal Kurtulus Mücadelesi 13. Anma Yürüyüsü düzenlendi. Dagcilar, Atatürk'ün Samsun'a ilk adimi attigi yeri temsil eden Tütün Iskelesi'nde toplandi.

Samsun Gençlik ve Spor Müdürü Feyzullah Dereci, Türk bayragini öperek yürüyüse katilan dagci gençlere teslim etti.

Dereci, 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami etkinliklerinin mayis ayi boyunca sürecegini dile getirerek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk 104 yil önce Samsun'dan Havza'ya 'Ata Yolu' dedigimiz yoldan gitti. Biz de dagcilarimizla farkindalik olusturmak adina yürüyüse basladik. Valimiz adina bayragi öperek dagci gençlerimize verdik. Onlar da Havza'da tören alanina götürecek." diye konustu.

Yürüyüse katilan ögrenciler de Atatürk ve silah arkadaslarinin geçtigi yolda yürümekten heyecan ve gurur duyduklarini ifade etti.

Güzergah hakkinda bilgi verilmesinin ve konusmalarin ardindan farkli illerden katilimcilar teslim aldiklari bayrakla yola çikti.

Yürüyüs, 25 Mayis Persembe günü Havza'da sona erecek.